F1-tallipomo lyttää kauden sääntömuutokset: “En usko minkään muuttuvan”

Alkavan F1-kauden sääntöihin tehdyt muutokset eivät muuta tapahtumia radalla, uskoo Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner.

Kauden autoissa nähdään joukko aerodynaamisia muutoksia, joiden tavoite on lisätä kisoissa nähtäviä ohituksia ja siten kasvattaa niiden viihdearvoa.

Osa talleista on kritisoinut muutoksia voimakkaasti. Hornerin arvion mukaan niistä koitui sarjan jokaiselle tallille 15 miljoonan euron lisäkulu, jonka todellisen hyödyn hän voimakkaasti kyseenalaistaa.

– Mercedes ja Ferrari perustelivat vahvasti näitä muutoksia, ja ikävä kyllä ne hyväksyttiin. Jälkikäteen kaikki tallit olisivat samaa mieltä siitä, ettei se ollut oikein, Horner kritisoi Speed Weekille.

– En usko minkään muuttuvan. Simulaattorista kerätyn datatiedon perusteella auton dynamiikka on erilainen joillakin osilla ratoja, mutta jos auton on tarkoitus seurata toista autoa lähellä, niin sillä ei ole mitään vaikutusta.

–  Kun valitaan uusi etusiipi ja uskotaan sen parantavan kilpailua, niin se on naiivia ja lopulta kallista. Ja kuka sen maksaa? Tallit. Nämä muutokset ovat valtava virhe, Horner painotti.

Lue myös:

    Uusimmat