Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bull -pomo Christian Horner: “Hondalla on ollut vahva talvi”

1:56
Niki Juusela ja Toni Vilander ennakoivat tulevaa F1-kautta.

Red Bull -tallin moottoritoimittaja Honda on edistynyt kehitystyössään merkittävästi talven aikana, katsoo itävaltalaistallin nokkamies Christian Horner.

Viime kaudella Toro Rosson moottoritoimittajana toimineen Hondan voimanlähteet löytyvät alkavalla kaudella myös Red Bullin autoista. Tallipäällikkö Horner kertoo talven aikana tehdyn työn lupailevan hyvää alkavalle kaudelle.

– Mielestäni Hondalla on ollut vahva talvi. Red Bull Technology on nyt tehnyt heidän kanssaan yhdessä töitä 12 kuukautta, kun olemme toimittaneet vaihdelaatikon ja voimansiirron Toro Rossolle, Horner kertoi motorsport.comin mukaan.

– Olemme seuranneet heidän kehittymistään. He edistyvät hyvin, missä myös sääntöjen vakaus on mielestäni auttanut heitä. He ovat pitäytyneet konseptissaan, ja nyt heillä on ollut uuden kauden alla ensimmäistä kertaa edessään jotain muutakin kuin tyhjä paperi, Horner jatkoi.

Hondan luotettavuus viime kaudella Toro Rossolla oli heikkoa. Horner kertookin Red Bullin varautuneen alkavalla kaudella mahdollisiin lähtöruuturangaistuksiin.

– On tietenkin valtava haaste ajaa 21 osakilpailua kolmella moottorilla. Näemme mieluummin jatkuvaa kehitystä, vaikka se merkitsisi rangaistusta tai kahta matkan varrella. Kuten viime kaudella näimme, niin oikeilla radoilla niiden vaikutus voi olla varsin pieni, Horner sanoi.

Red Bullin ja Renault’n yhteistyö ei päättynyt lämpimissä tunnelmissa, mutta Horner vakuuttaa, että kumppanuus Hondan kanssa kulkee eri polkuja.

– Skenaario on aivan erilainen. Olimme pitkälti asiakassuhteessa, jossa maksoimme ensimmäisen luokan lipusta, mutta saimmekin paikan turistiluokkaan. Siitä kehittyi paljon turhautumista, Horner sivalsi tallin ex-moottoritoimittajaa.

– Hondan kanssa teemme teknisellä tasolla todellista yhteistyötä. Sen sijaan, että olisimme asiakastalli, niin nyt vastuu jakautuu kummallekin osapuolelle. Emme odota lähtevämme liikkeelle sataprosenttisesti puhtaalta pöydältä, mutta olemme erittäin toiveikkaita sen suhteen, että suorituskyky on parempaa verrattuna viime kauden tilanteeseemme, Horner summasi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja