Brittimies välitti huumeita netissä – "rakkaus juustoa kohtaan" johti pidätykseen

Poliisin mukaan huumeita diilanneen miehen kohtaloksi koitui hänen rakkautensa juustoja kohtaan.

Huumediileri jäi Britanniassa kiinni, kun hän julkaisi EncroChat-palvelussa kännykkäkameralla ottamansa kuvan, jossa hän pitelee kädessään juuston palaa, kertoo The Sun.

Jäi kiinni salauksesta huolimatta

Huumeita välittänyt Carl Stewart oli käyttänyt salattua älylaitetta huumeiden myynnissä. Kun hän jakoi tällä puhelimella otetun juustokuvan salatun viestittelyn mahdollistavassa EncroChatissa, poliisit pääsivät hänen jäljilleen analysoimalla hänen sormenjälkensä.

Merceysiden poliisin mukaan Stewart käytti EncroChat-palvelussa nimeä ”Toffeeforce” ja välitti suuren määrän huumeita sitä kautta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Poliisin mukaan ”miehen rakkaus Stilton-juustoa kohtaan” johti pidätykseen. Viranomaiset kertovat, että hänen henkilöllisyytensä saatiin selville sen jälkeen, kun hän jakoi EncroChatissa kuvan kämmenellään olevasta juustopalasta. Poliisi pystyi analysoimaan siitä hänen kämmenensä ja sormenjälkensä.

Stewart sai 13 vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta. Hänet todettiin syylliseksi muun muassa kokaiinin, heroiinin ja ketamiinin välittämiseen.

The Sunin mukaan tapaus liittyy kansainväliseen operaatioon, jossa on pidätetty muitakin, jotka ovat käyttäneet mobiilisalausta välttääkseen kiinni jäämisen. 

Katso myös: Eräs poliisi jätti autonsa vartioimatta – katso, mitä sitten tapahtui!

1:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja