Poliisi pelasti helteellä autoon jätetyn koiran Floridassa – älä tee näin edes "pikaisen" kauppareissun aikana!

Poliisi pelasti autoon 30 asteen helteellä jätetyn koiran Yhdysvalloissa 1:46
Poliisi pelasti autoon 30 asteen helteellä jätetyn koiran Yhdysvalloissa.

Yhdysvaltalaispoliisi joutui rikkomaan auton ikkunat pelastaakseen koiran, joka oli jätetty autoon keskellä päivää, vaikka lämpötila oli noin 30 astetta.

Poliisi pelasti kuumaan autoon jätetyn koiran viime hetkellä Yhdysvaltain Floridassa, kertoo CNN. Virkavalta sai ilmoituksen koirasta, joka oli jätetty autoon keskellä päivää, vaikka lämpötila oli noin 30 astetta.

"Näki, että koiran oli todella kuuma"

Poliisille soittaneiden sivullisten mukaan autossa ei ollut päällä ilmastointia.

– Näki, että koiran oli todella kuuma, se yritti löytää varjopaikkaa auton sisällä päästäkseen piiloon, paikalle kutsuttu konstaapeli Louis Buck kuvailee.

Ovet olivat lukossa.

– Koskettaessa auto ja ikkunat olivat hyvin kuumat.

Helteellä auton sisälämpötila voi nousta nopeasti jopa 80 asteeseen. Ikkunan avaaminen ei auta; lisäksi lämpotila nousee myös pilvisellä säällä, eikä auton pysäköiminen varjoon siis pelasta tilannetta, muistuttaa SEY. Koiraa ei tulisikaan jättää autoon edes pikaisen kauppareissun ajaksi.

Tilanne on vakava, jos koira ei enää läähätä ja ole levoton, vaan makaa apaattisena paikallaan. Jos auton omistajaa ei löydy nopeasti, ota yhteys hätäkeskukseen ja pyydä ohjeita koiran auttamiseksi.

Omistajaa ei yhytetty

Auto oli vuokra-auto, joten poliisi ei saanut nopeasti haltuunsa kuskin tietoja. Virkavallan ollessa paikalla koiran läähätys muuttui tuskaisemmaksi.

– Tiesin, että se makasi ratin alla varjoa etsien, yritimme harhauttaa sitä ja viedä sen huomion pois siitä, mitä pian tapahtuisi, Buck sanoo.

Testasimme, kuinka kauan aikuinen pärjää kuumassa autossa – katso: "Hiki valuu, sydän hakkaa, huippaa"

Ikkuna rikottiin – autossa oli 46 astetta lämmintä

Konstaapeli Matthew Grochowski rikkoi auton takaikkunan. Koira sai sekä viileämpää ilmaa että vettä. Katso tilanne yllä olevalta videolta.

Eläinpalveluista vastaava viranomainen mittasi auton sisätilan lämpötilan. Autossa oli mittaushetkellä 46 astetta.

Poliisi kiittää sivullisten toimintaa: "On erittäin tärkeää soittaa nopeasti..."

Virkavalta kiittelee sivullisten toimintaa.

– Jos näet mitä tahansa, koiran tai jopa lapsen, on erittäin tärkeää soittaa nopeasti [apua], jotta voimme saapua paikalle ja auttaa, Buck sanoo.

Auton omistaja tavoitettiin – tämä oli selitys tilanteelle

Auton omistaja tavoitettiin myöhemmin. Hän kertoi jättäneensä auton käyntiin, mutta arvioi kävelleensä liian kauas autosta sen avaimen kanssa, jolloin auto oli sammuttanut itsensä.

Mies joutuu vastaamaan toiminnastaan oikeuden edessä. Koira kuitenkin palautettiin hänelle.

Lähteet: CNN, Fox13news.com, SEY

Lue myös:

    Uusimmat