Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

9:12Perinteitä ja trendejä sekoitteleva juustolautanenPorlammin Meijerin Emilia Vähämartti ja viiniasiantuntija Petri Pentikäinen jakavat vinkkinsä juustolautasen kokoamiseen ja viinimakupareihin.
Julkaistu 24.10.2025 17:32
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Juustolautanen on syksyn ehdoton herkku. Näin koostat herkullisen juustolautasen viinipareineen.

Huomenta Suomessa piipahdettin perjantaina Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna järjestettävillä Viini & Ruoka -messuilla. 

Pitkän juustonvalmistushistorian omaavalla Porlammin Meijerin osastolla selvisi, millainen on suomalaisten juustomaku, ja miten juustoja oikein kannattaa nautiskella.

Lue myös: Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

Tällaiset juustot kiinnostavat nyt suomalaisia

Juustolan vt. toimitusjohtaja Emilia Vähämartin mukaan suomalaisten juustomaku on aika perinteinen, mutta monia kiinnostaa entistä enemmän kokeilla myös jotain uutta.

– Toki nyt on hyvä, kun tulee myös muualta ulkomailta juustoja, niin on helpompi maistella myös makuja maailmalta.

Yksi kasvava tuoreryhmä on myös täysin kasvipohjaiset juustot. Niissä käytetään maidon sijaan esimerkiksi kookosrasvaa.

– Ehkä päällimmäinen trendi nykypäivänä on fleksaaminen, eli sekoitetaan niitä perinteisiä ja kasvipohjaisia juustoja. 

Miten sitten kootaan juustolautanen, ja millaisia viinejä viiniasiantuntija Petri Pentikäinen juustoille suosittelee? Katso vinkit yllä olevalta videolta!

Lisää aiheesta:

Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto MikkolaNäin Harri Syrjänen maustaisi makaronilaatikonJuuston kilohinta voi olla kymmeniä euroja – miksi?Tällaista juustoa suomalaiset nyt ostavat – hinta pakotti karsimaan suosikistaGianpaolo huomasi yhden oleellisen ongelman suomalaiskaupoissa myytävissä mozzarellajuustoissa – päätti tarttua tuumasta toimeenTuttu suomalaisjuusto on USA:ssa premium-tuote – myynnissä delimyymälöiden juustotiskeillä!
RuokaJuustoViinitHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • 08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruokakauppa

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö