Archie-nimi kohahdutti ennennäkemättömällä tavalla – näin internetissä irvaillaan

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoinen ei ole välttynyt nimensä irvailulta.

Innokkaat kuninkaallisten ihailijat ovat pitkän odottamisen jälkeen jo muutaman päivän ajan voineet kutsua uutta siniveristä tulokasta tämän oikealla nimellä. Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin alle viikon vanhan poikavauvan nimi julkistettiin yleisölle viime keskiviikkona.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Syitä herttuaparin yllättävälle nimivalinnalle on arvuuteltu kiivaasti. Nimellä on toki ylevä etymologia, sillä Archie tulee saksalaisesta rohkeaa ja urheaa tarkoittavasti etunimestä Archibald. Sinänsä hienoa, mutta vaikka Archie itse asiassa on hyvin suosittu pojannimi Isossa-Britanniassa, kovin kuninkaallinen nimi ei kuitenkaan monen mielestä – ja ihan historiankirjoja tarkistettaessakaan ole.

Miksi tyylitietoinen ja moderni herttuapari sitten valitsi pojalleen tämän nimen? Kuninkaallisten lähipiiristä on tihkunut tietoa, että herttuatar Meghan ja hänen isänsä Thomas Markle harrastivat yhdessä Archie-sarjakuvaa (suomeksi Justus) Meghanin ollessa pieni tyttö. Vaikka isä Thomas Markle ei tiettävästi ole kuukausiin ollut tyttärensä kanssa tekemisissä, tuntuu nimivalinta kuitenkin olevan jonkinlainen rakastava ele myös hänen suuntaansa.

Archie – nimi, joka löi monet ällikällä ja joka kirvoitti välittömästi internetissä myös monia vähemmän mairittelevia kommentteja. Nimi sattuu esimerkiksi olemaan suositun yhdysvaltalaisen teinidraamasarjan – punatukkaisen – päähahmon nimi. Muun muassa Mad Men -sarjasta tuttu näyttelijä Kiernan Shipka julkaisi Instagramissa hulvattoman kuvan, jossa poseeraa yhdessä Archieta näyttelevän KJ Apa:n kanssa.

– Minä ja kuninkaallinen vauva. Onnea Meghan ja Harry, Shipka kirjoittaa hauskasti kuvan yhteydessä.

Lähde: Refinery29 

Lue myös:

    Uusimmat