Kuninkaallisten tittelien monimutkainen kuvio hämmentää – herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn pojasta tulee kuitenkin lopulta prinssi

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn Archie-vauvasta tulee prinssi sitten, kun prinssi Charlesista tulee kuningas. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan saivat esikoisensa maanantaina 6. toukokuuta. Herttuapari esitteli poikansa Archie Harrison Mountbatten-Windsorin maailmalle keskiviikkona 8. toukokuuta. 

Esitellessään Archie-vauvan ilmi tuli myös, että herttuapari on päättänyt, ettei vauvalle anneta kuninkaallista titteliä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö Archie koskaan saisi kuninkaallista arvonimeä. 

Kuningatar Elisabetin isoisä kuningas Yrjö V linjasi vuonna 1917, että hallitsijan miespuoliset jälkeläiset lapsenlapsiin saakka ovat prinssejä, eli heidän kuninkaallisia korkeuksiaan. Tämä tarkoittaa sitä, että prinssi Harryn isän, Archien isoisän prinssi Charlesin noustessa valtaistuimelle myös Archiesta tulee automaattisesti prinssi. 

Kuninkaallista perhettä läheisen lähteen mukaan Meghan ja Harry ovat olleet suostuvaisia sille, että Archiesta tulee prinssi kun Charlesista tulee kuningas. 

Ainut, joka voisi tilanteeseen tältä erää puuttua, on kuningatar Elisabet, joka voisi myöntää Archielle prinssin arvonimen ennenaikaisesti. Näin kuningatar toimi esimerkiksi prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lasten kanssa. 

Korkeat arvonimet kuten hänen kuninkaallinen korkeutensa -asema lakkaa normaalisti kahden kuninkaallisen sukupolven jälkeen, lukuun ottamatta hallitsijan vanhimman pojan vanhinta poikaa, joka on Williamin poika prinssi George, kun Charles nousee valtaan.

Ennen Georgen syntymää vuonna 2013 kuningatar Elisabet kuitenkin linjasi, että Cambridgen herttuaparin tulevat lapset Georgen jälkeenkin voivat olla prinssejä tai prinsessoja. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat