Annika Saarikolle yli 50 prosentin kannatus keskustan puheenjohtajaksi MTV Uutisten kyselyssä – Kulmunin suosio 26 prosenttia ja Honkosen 11 prosenttia

3:37
Elokuun alussa uutisoitiin, että Annika Saarikko saa keskustan piirihallitusten jäseniltä vahvaa tukea puolueen puheenjohtajaksi.

Annika Saarikko on pysynyt keskustaväen suosikkina puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. MTV Uutisten teettämässä kyselyssä 52 prosenttia vastanneista keskustan piirihallitusten jäsenistä ilmoitti Saarikon suosikikseen.

Jos tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko saisi puheenjohtajavaalissa heti ensimmäisellä kierroksella yli puolet äänistä, peli olisi selvä eikä toista äänestyskierrosta tarvittaisi.

Keskusta valitsee seuraavan puheenjohtajan Oulun puoluekokouksessa 4.–5. syyskuuta.

Corefiner Oy:n MTV Uutisten toimeksiannosta tekemään kyselyyn vastasi 147 piirihallitusten jäsentä. Vastausprosentti oli 46. Piirihallitukset edustavat erityisesti keskustan kenttäväkeä.

Tutkimus tehtiin 25.8.–28.8. välisenä aikana. Osallistumiskutsut lähetettiin keskustan piirihallitusten jäsenille ja vastaaminen tapahtui verkossa.

Istuva puheenjohtaja Katri Kulmuni saa MTV Uutisten kyselyssä 26 prosentin kannatuksen ja kansanedustaja sekä keskustan varapuheenjohtaja Petri Honkonen 12 prosentin kannatuksen.

Honkosellakin on siis kannattajansa keskustan kentällä.

– Petri Honkosella on paras näkemys, miten koko Suomea tullaan kehittämään ja mitkä ovat keskustan tavoitteet, piirihallituksen jäsen Kyösti Timonen Pohjois-Karjalasta kehuu.

Yrittäjä Ilkka Tiainen saa kannatusta kahdelta prosentilta vastaajista.

Yhdeksän prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei vielä osaa nimetä suosikkiaan.

Katri Kulmuni saa kyselyssä puheenjohtajan työstään kouluarvosanan 7,8. Luvusta ei voi päätellä, että kenttä olisi kovin tyytymätön Kulmunin suoritukseen. Vain kaksi prosenttia vastaajista antoi Kulmunille nelosen.

Kenttä vaatii työllisyystoimia

Kyselyyn vastanneista lähes kaikki haluavat nähdä syksyn budjettiriihessä konkreettisia työllisyyspäätöksiä.

– Se on välttämätöntä. Muuten ei päästä eteenpäin. Tekijöille riittäisi kyllä töitä. Paikallisessa sopimisessa on vihdoin mentävä eteenpäin, Kyösti Timonen sanoo.

Jopa 61 prosenttia oli täysin samaa mieltä väitteestä, että päätöksiä on riihessä synnyttävä. Ja 26 prosenttia oli melko samaa mieltä väitteen kanssa.

Paikallisen sopimisen edistämistä työpaikoilla kannatti 75 prosenttia vastaajista.

Sen sijaan eläkeputken poistaminen jakaa keskustalaisten mietteitä. Kyselyssä 28 prosenttia vastaajista on eläkeputken poistosta melko tai täysin samaa mieltä.

Eläkeputken poistamisesta on melko täysin eri mieltä puolestaan 35 prosenttia vastaajista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja