Keskusta vaatii vauhtia koronatesteihin – poliitikkojen sähköpostit täyttyvät kansalaisten valituksista

Keskusta vetoaa, että koronatestaus on saatava kuntoon – puolueen politikot kuvailevat testausta liian hitaaksi 2:22
Näin keskustan Katri Kulmuni, Antti Kurvinen ja Annika Saarikko kommentoivat koronatestauksia MTV Uutisille.

Sekä keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen vaativat, että kaikki keinot on otettava käyttöön koronatestien nopeuttamiseksi.

Testien odottelu piinaa kansalaisia eri puolilla maata. Myös kouluille ja päiväkodeille kaivataan uusia ohjeita

Koronatestien ruuhkautuminen ja pitkät odotusajat nousivat esiin keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinenkertoi, että päättäjien sähköpostit pursuavat kansalaisten palautetta. Kurvisen mielestä yksityinen sektori on otettava mukaan ja tarvittaessa harkittava myös lisäkeinoja.

Puheenjohtaja Katri Kulmuni piti testausten takkuamista monella tapaa pulmallisena. Työntekijät eivät testejä ja tuloksia odotellessaan pääse töihin sen paremmin kuin korona-testejä ja testituloksia odottavien päiväkotilasten tai oppilaiden vanhemmatkaan. Jonoilla on siis vaikutusta myös talouden pyörimiseen.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) esitti, että korona-testien ensimmäinen pullonkaula eli ajanvaraus lääkärin lähetteen hankkiminen nopeutettaisiin ja rinnalle kehitettäisiin eräänlainen drive in -testi, johon pääsisi sujuvasti.

Saarikko toivoi myös, että sosiaali- ja terveysministeriö ja terveyden ja hyvinvoinnin laitos laatisivat päiväkoteja, kouluja ja lasten vanhempia varten nykyistä selkeämmät ohjeet korona-epäilyjen ja testien osalta.

Lue myös:

    Uusimmat