Mainos

Annemari Sandell-Hyvärinen: Muistan yhä Bostonin maratonin viimeisen suoran

Annemari Sandell-Hyvärinen juoksi ensimmäisen maratoninsa Bostonissa vuonna 2000. Bostonin pommi-isku järkytti huippujuoksijaa syvästi.

– Juoksin siellä ensimmäisen maratonini ja ennätyksenikin on sieltä, kolme maratonia elämänsä aikana juossut kestävyys- ja maastojuoksija kertoo.

Sandell luki Bostonin maratonin eilisestä pommi-iskusta aamun lehdistä ja netistä. Paikalla olleita suomalaisjuoksijoita hän ei tuntenut.

– Kyllä se tosi pahalta tuntui. Niitä tunteita voi vain kuvitella, mitä siellä on ollut näillä juoksijoilla, jotka ovat juuri juosseet tai jotka eivät ole edes päässeet maaliin.

Sandell-Hyväriselle oli yllätys, että juuri maratontapahtuman kimppuun hyökättiin näin brutaalisti. Hän arvelee, että taustalla on ajatus iskun tekemisestä tilanteessa, jossa se saa paljon julkisuutta. Bostonin maratoni on klassikko, johon tulee juoksijoita ympäri maailmaa.

– Onhan siinä hirveät massat liikkeellä ja varmaan paljon seurataan. Kyllä siinä varmaan tiedetään, millä saa järkytettyä ihmisiä.

Isä kannusti katsomossa

Videoiden näkeminen pommi-iskun tapahtumapaikalta nosti elävästi Sandell-Hyvärisen mieleen muistot omasta maratonista, joka oli onnellinen kokemus.

– Mä muistan sen viimeisen suoran, kuinka pitkä se oli. Väsymys tuli vähän liiankin aikaisin, mutta kyllä mä sen sitkeästi loppuun tulin. Katsomonkin muistan, että oma isä oli siellä katsomassa, kun itse tulin sitä viimeistä suoraa. Jotenkin se viimeinen suora on vielä jäänyt mieleen, kun se tuntui niin pitkältä ja nytkin kun katsoin niitä videoita, niin hyvin sen muisti ja ne kaikki paikat, jotka ovat aivan samanlaiset kuin silloin 13 vuotta sitten.

Lämmöllä Bostonin maratonia ja sen hyvin toimineita järjestelyitä muisteleva Sandell-Hyvärinen toivoo, että maraton järjestetään tapahtuneesta huolimatta tulevina vuosina Bostonissa normaalisti. Hän ei usko, että tapahtuneesta ole hallaa juoksulajin maineelle. Sandell-Hyvärinen kuitenkin arvelee, että traaginen tapahtuma voi tulla juoksijoiden mieleen tulevilla maratoneilla.

– Aikojen saatossa se voi tietysti unohtuakin, mutta kyllä se varmaan ihan näillä, jotka ovat ihan nyt lähiaikoina juoksemassa maratonia, niin voi tulla mieleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.