Mainos

Analyytikko: Nokia-kaupan ajoitus iso yllätys

Analyytikot sanovat yllättyneensä Nokian puhelinliiketoiminnan myynnistä, vaikka huhuja kaupasta oli aiemmin liikkeellä.

– Uskoin, että Microsoft keskittyy tulevaisuudessa yrityssegmenttiin, mutta tässä markkinahuhut olivat oikeassa, sanoi Pohjola Pankin analyytikko Hannu Rauhala.

Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin analyytikko Carolina Milanesi puolestaan kirjoitti Twitterissä, että Microsoft saa Nokialta toimivia jakelukanavia laitteilleen kehittyvillä markkinoilla, mikä on ratkaisevaa matkapuhelinliiketoiminnan ja myös tablettiliiketoiminnan kannalta.

Alekstran analyytikko Tero Kuittinen sanoo etenkin kaupan ajoituksen olleen iso yllätys.

– Halpa Lumia-mallisto aloitti myymisen oikeastaan vasta keväällä, Kuittinen sanoo.

Kuittisen mielestä kauppahinta kuulostaa matalalta. Rauhala pitää hinnan arviointia haasteellisena.

– Hinnassa on monta elementtiä. Nokia saa esimerkiksi pitää patentit. Kun puhutaan liiketoiminnasta, jonka markkinaosuus laskee ja kassavirta on negatiivinen, nämä ovat haasteellisia kysymyksiä arvioida sitä, Rauhala sanoo.

Rauhala muistuttaa, että jäljelle jäävällä Nokialla on vahvuuksia. Verkkopuolella Nokian kannattavuus on toista luokkaa, ja saneeraukset on jo käyty läpi.

– Pitää muistaa, että verkkoliiketoiminnasta palvelujen osuus on iso. Se on jatkuvampaa liiketoimintaa, joka ei ole täysin riippuvainen kuluttajien mielialoista.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.