Jungner: Elop kanadalainen Troijan hevonen

Kansanedustaja Mikael Jungner (sd.) uskoo, että Nokian ja Microsoftin kaupasta seuraa lisää uudelleenjärjestelyjä.

Jungnerin mukaan Microsoft ei ole vahvimmillaan laitteiden tuotekehityksessä. Hän arvioikin, että tulevaisuudessa puhelintuotannossa tapahtuu todennäköisesti uudelleen järjestelyjä, jolloin toimintoja saatetaan siirtää pois Suomesta.

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -lähetyksessä haastateltu Jungner toteaa kuitenkin, että Microsoft on hyvä työnantaja.

– Microsoft on usein valittu parhaiden työnantajien joukkoon.

– Liian halvalla liiketoiminta kuitenkin myydään. Nyt on mennyt tosi huonosti tai sitten jotain on jymäytetty, Jungner toteaa.

Mikael Jungner on työskennellyt Microsoftilla yhteiskuntasuhdejohtajana 2000-luvun alussa.

– Kauppa yllätti, olisi pitänyt varmaan jäädä sinne Microsoftille, Jungner tuumasi vähemmän vakavissaan.

Korvaako Ballmerin?

Kanadalainen Stephen Elop tuli Nokian toimitusjohtajaksi Microsoftilta, jonne hän nyt palaa. Vertailut troijalaisesta hevosesta Jungner kertoi kuitanneensa yhteisöpalvelu Twitteriin.

– Ttroijalaisen sijaan voidaan tulevaisuudessa puhua kanukista, Jungner totesi.

– Kyllähän se pahalta näyttää ja herättää kysymyksiä maailmallakin, ei vain meillä. Uskon kuitenkin, ettei kukaan tuolla lailla pistä vuosia elämästään ilman, että olisi tosissaan siinä työssä.

Jungner vihjaa, että Elpo saattaa palata Microsoftille jopa suoraan toimitusjohtajaksi eläkkeelle jäävän Steve Ballmerin tilalle.

– Microsoftilla on jo tyyppi vastaamassa laitteista, X-Boxeista ja muista. On jännää nähdä, miten niille käy, kummasta tulee ykkönen, tuleeko jommastakummasta jopa toimitusjohtaja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat