Nokia-kauppa ei yllättänyt maailmalla tiedotusvälineitä

Tiedotusvälineet maailmalla ovat aamun aikana aktiivisesti raportoineet Nokian ja Microsoftin isosta uutisesta. Kauppaa ei ole pidetty yllätyksenä.

Ruotsalaisen Dagens Industrin mukaan matkapuhelinliiketoiminta ei ole ollut elpymässä ja kauppa on luonnollinen ratkaisu. Telealan asiantuntijat eivät pitäneen kauppaa yllätyksenä, kertoo Dagens Industri.

Saksalainen Der Spiegel kirjoittaa nettisivuillaan, että kauppaa on odotettu jo jonkin aikaa sen jälkeen, kun yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2011 alkaen. Saksalaislehden mukaan suomalaisyhtiö oli pitkään hallitseva tekijä matkapuhelinvalmistuksessa, mutta hävisi pelin älypuhelinten nousussa.

Amerikkalainen The Washington Post kertoo Microsoftin väistyvän toimitusjohtajan, Steve Ballmerin kirjeestä työntekijöilleen. Balmerin mukaan Microsoft osti Nokian, koska se pystyy paremmin kilpailemaan Applen ja Googlen kanssa. Syvempi integraatio laitteiden, ohjelmistojen ja palvelujen kanssa on Balmerin mukaan tärkeää, kertoo The Washington Post.

Lue myös:

    Uusimmat