Mainos

Analyytikko: Puhelimia kohtaan ei entisen kaltaista isänmaallisuutta

Danske Bank Marketsin osakeanalyytikolle Ilkka Rauvolalle Nokian myynti Microsoftilleei tullut yllätyksenä.

– Me odotimme, että Nokia, kun se oli ensin ostanut Siemensin puolikkaan verkoista itselleen, niin että se vie loppuun tämän transformaation. Elikkä myydään tämä matkapuhelinliiketoiminta, mikä oli jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt.

Rauvola uskoo, että Microsoft tulee panostamaan merkittävästi puhelimiin, sillä Windows Phone on keskeisessä asemassa Microsoftin strategiassa. Rauvolan mukaan Windows Phonen tuotekehitys säilyy Suomessa.

– Nokiasta tulee verkkofirma. Heillä on myöskin ne patentit, he jatkavat niitten lisensiointia. Karttojen myynti saattaa todennäköisesti tulla jossakin vaiheessa eteen, mutta Suomessa säilyy tämän ostetun liiketoiminnan tuotekehitys Windows Phonen osalta, Rauvola arvioi.

– Ericssonin kurssi on noussut tänään, se kertoo ehkä siitä, että usko siihen, että pohjoismainen tuotekehitys voi pärjätä, vahvistuu.

Uhkana Rauvola näkee globaalin verkkopuolen kiristyvän kilpailun.

"Ei vaikuta kuluttajakäyttäytymiseen"

Rauvola ei usko, että Nokian myyntiuutinen vaikuttaa puhelinten myyntiin Suomessa.

– Uskon, että ei näissä puhelimissa ole sellaista isänmaallisuutta, kuin ehkä aikaisemmin on ollut. Toiseksi älypuhelinten keskinäiset erot ovat pienentyneet koko ajan. Eli uskon, että ei tähän kuluttajakäyttäytymiseen tule isoja muutoksia. Eikä myöskään siihen, miten näitä puhelimia tarjotaan suomalaisille.

Nokian 5,44 miljardin euron myyntihintakaan ei tullut Rauvolalle yllätyksenä

– Se oli lähellä sitä, mitä me olimme arvioineet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.