Mainos

Ylen Kivinen kehuu, Esko Aho ja Koneen Alahuhta vaikenevat

– Nokia on historiansa aikana osoittanut uudistusvoimansa monta kertaa, sanoo Nokian johtotehtävissä pitkään toiminut Yleisradion nykyinen toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Kivinen toimi Nokiassa 80-luvun lopulta asti vastaten esimerkiksi yhtymäviestinnästä ja viimeksi EU-suhteista Brysselissä vuosina 2003-2007. Ennen siirtymistään Yleisradioon hän toimi vuoteen 2010 asti Nokia Siemens Networksin yhteiskuntasuhdejohtajana.

– Menneestä on usein vaikea päästää irti. Perinteinen matkapuhelinliiketoiminta ei enää ollut niin kannattavaa - nyt vapautetaan resursseja muualle. Jäljelle jääviin Nokian toimintoihin sisältyy suuria mahdollisuuksia, arvioi Kivinen.

Ensivaikutelmani tästä kaupasta on myönteinen. Rohkeat liikkeet ovat usein ajan myötä koituneet Nokialle eduksi. Myös kaksikymmentä vuotta sitten tehtiin isoja liikkeitä, hän muistuttaa.

Esko Aho ja Koneen Alahuhta vaikenevat

Nokian johtokunnassa vuosina 2009-2012 vaikuttanut Esko Aho ei kommentoi Nokia-kauppaa.

Myöskään Koneen toimitusjohtaja Matti Alahuhta ei halua kommentoida Nokian matkapuhelintoimintojen myyntiä millään tavalla. Alahuhta toimi Nokian johtokunnan jäsenenä vuodet 1993–2004.

– Toimitusjohtaja viestitti, että hän on lähtenyt Nokiasta jo kymmenkunta vuotta sitten eikä kommentoi yhtiön asioita, Alahuhdan esikunnasta todetaan lyhyesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.