Ajattelun uskomaton voima: Näin löydät onnen vuonna 2014

Asiantuntijoiden mukaan onnellisuus on valinta, jonka jokainen voi tiettyyn pisteeseen saakka aivan itse tehdä, sillä myönteinen elämänasenne auttaa selviämään vastoinkäymisistä. Kannattaisiko vuonna 2014 luvata konkreettisten asioiden sijaan yksinkertaisesti olla onnellinen?

On täysi mahdottomuus, että kukaan pystyisi selviämään tulevasta vuodesta täysin ilman haasteita, mutta vastoinkäymisistä on huomattavasti helpompi selvitä, kun elämänasenne on positiivinen. Opettelemalla ajattelemaan oikein ja keskittymällä positiivisuuteen jokainen voi luvata yhden asian: tulevana vuonna olen onnellinen.

1. Ulkoile

Tutkimusten mukaan ulkoilmalla on valtavasti hyviä terveysvaikutuksia: ulkoilu auttaa lievittämään stressiä, lisää serotoniinin tuotantoa elimistössä ja piristää. Tämä on syytä pitää mielessä myös silloin, kun voimat eivät tunnu riittävän urheiluun, sillä jo rauhallisella kävelyllä ulkoilmassa on paljon positiivisia vaikutuksia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

2. Vietä aikaa lasten kanssa

Sanotaan, että totuus tulee lasten suusta ja tämä päteekin monessa asiassa. Avaamalla mielensä lasten aatoksille voi jokainen itsekin tehdä positiivisia oivalluksia omasta elämästään.

3. Meditoi

Useiden tutkimusten mukaan meditoiminen lisää sekä positiivisuutta että onnellisuutta. Parhaimmillaan meditointi voi laskea myös verenpainetta ja auttaa siten rauhoittumaan myös tiukan paikan tullen.

4. Ota kontaktia eläimiin

Lemmikin omistamisen on todettu lisäävän onnellisuutta ja karkottavan stressiä. Tästä voi ottaa ilon irti myös ne, jotka eivät omista itse lemmikkiä – ottamalla esimerkiksi läheisen lemmikin tarpeen tullen hoitoon.

5. Pidä taukoa sosiaalisesta mediasta

Jatkuva sosiaalisen median käyttäminen voi saada monet tuntemaan olonsa yksinäiseksi ja heikentää itseluottamusta. Järkevä tauko sosiaalisesta mediasta silloin tällöin voi myös lisätä onnellisuutta.

6. Ole kiitollinen

Arjessa ei ole aina helppo olla kiitollinen, mutta tietoinen päätös siitä, että pyrkii arvostamaan asioita elämässään auttaa löytämään arjen pienistä iloistakin hetkellisen onnen. Kiitollisuutta voi vaalia myös kiittämällä ketä tahansa – jopa aivan tuntematonta – jostain arjen pienestä ja positiivisesta eleestä.

7. Lue

Hyvän kirjan ääressä vietetyt hetket auttavat jokaista suuntaamaan ajatuksensa toisaalle tarpeen tullen – ja parhaimmillaan tämä paikka on hyvinkin positiivinen.

8. Anna palaa!

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että laulaminen ja tanssiminen voivat toimia pikaisina mielialan kohottajina. Ole siis rohkea, äläkä epäröi ottaa iloa irti mielimusiikistasi!

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat