Mainos

9 yleistä uniongelmaa – näin pääset niistä eroon!

Hyvät yöunet ovat elintärkeät, mutta toisinaan tielle sattuu monenlaisia esteitä.

Unen aikana keho latautuu jälleen uutta päivää varten. Hyvän yöunen on todettu ylläpitävän muistiamme, auttavan painonpudotuksessa ja jopa tekevän meistä onnellisempia.

Tech Insider listasi yhdeksän yleistä uniongelmaa ja jakoi vinkit, joilla niistä pääsee eroon.

1. Uni ei tule

Vältä kofeiinin nauttimIsta seitsemään tuntiin ennen nukkumaanmenoa. Älä urheile juuri ennen nukkumaanmenoa, vaan ajoita treeni mieluiten jo aamuun tai iltapäivään. Älä näprää puhelinta tuntiin ennen nukkumaanmenoa.

2. Heräilet kesken unien

Älä nauti alkoholia ennen nukkumaanmenoa. Alkoholin on todettu vähentävän REM-unen määrää. Pidä huoli, että makuuhuoneen lämpötila on noin parinkymmenen asteen tienoilla. Viileässä nukkuu paremmin.

3. Herääminen on vaikeaa

Heräämistä helpottaa rutiini: pyri heräämään joka aamu samaan aikaan. Keho tottuu tähän, ja herääminen on helpompaa. Vapaapäivinäkään ei kannata venyttää heräämistä mahdottomiin aikoihin – muuten seuraava arkiaamu on taas yhtä tuskaa.

4. Kuorsaaminen

Kyljellään nukkuminen voi estää kuorsaamisen. Myös pään nostaminen hieman ylemmäs tyynyjen avulla voi helpottaa. Alkoholin välttäminen auttaa myös kuorsaajia. Tukkoiseen nenään auttavat puolestaan nenäsuihke tai nenäkannulla huuhtelu.

5. Närästys

Jatkuvasti häiritsevään närästämiseen löytyy apua lääkärin vastaanotolta tai apteekista. Ensiapua voi saada nukkumalla vasemmalla kyljellä ja lisäämällä yhden tyynyn pään alle, jotta pää pysyy koholla.

6. Kramppaaminen

KramppaavaAn lihakseen auttaa venyttely, hierominen ja lämpötyyny ovat hyvää ensiapua kramppeihin.

7. Niskasärky

Tyyny kannattaisi vaihtaa parin vuoden välein uuteen. Nukuthan sillä kuitenkin joka yö, eli se on kovassa käytössä! Panosta juuri sinulle sopivan tyynyn hankintaan.

8. Hartiakipu

Kyljellä nukkuminen varsinkin huonon tyynyn kanssa voi johtaa hartiaseudun jumitukseen. Ylimääräisen tyynyn ”haliminen” voi auttaa löytämään hyvän asennon nukkua.

9. Selkäkipu

Jos nukut vatsallaan, aseta ylimääräinen tyyny reisien alle. Mikäli nukut yleensä selällään, aseta tyyny polvitaipeiden alle. Tyyny helpottaa selän asentoa.

 

Lähde: Tech Insider

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.