6 sunnuntaista toimenpidettä auttavat painonpudotuksessa koko viikon

Muutama helppoa ja vaivatonta rutiinitoimenpidettä sunnuntai-iltaisin auttavat painotavoitteissa pysymisessä koko arkiviikon ajan.

Popsugar.com -sivusto listasi tapoja, joiden toteuttaminen sunnuntai-iltaisin helpottaa laihdutuspäätöksessä pysymistä.

Moni laihduttaja saattaa tuntea huonoa omaatuntoa viikonlopun jälkimainingeissa. Perjantaina tuli vähän juotua viiniä tai saunaoluita ja lauantaina naposteltua herkkuja television äärellä. Sunnuntain reipas lenkkikin jäi suunnitelman tasolle.

Itsensä soimaamisen ja huonossa omassatunnossa rypemisen sijasta katse kannattaa suunnata reippaasti kohti tulevaa viikkoa.

1. Päätä etukäteen liikuntatavoitteesi

Älä sorru tuumimaan, että menet salille tai lenkille sinä päivänä, kun siltä tuntuu. Totuus on, että kehosi ei viestitä sinulle olevansa täydellisen valmis sykettä nostavaan liikuntasuoritukseen yhtenäkään viikonpäivänä. Luultavammin se yrittää kaikin tavoin huijata sinua luulemaan, että olet mielettömän väsynyt.

Päätä kuntoilupäiväsi tiukasti etukäteen. Kirjoita ne kalenteriisi ja lapulle jääkaapin oveesi. Huomioi myös, että liikuntasuunnitelmissa ei kannata liioitella. Aloittelijalle kaksi tai kolme kertaa viikossa on tarpeeksi.

Jos liikut mieluiten ulkona esimerkiksi sauvakävellen tai lenkkeillen, käytä sääennusteita apunasi liikuntasuunnitelmassasi. Et kuitenkaan lähde lenkille kaatosateessa tai kovalla pakkasella, joten karsi sääriski pois jo suunnitteluvaiheessa.

2. Pakkaa urheiluvaatteet valmiiksi

Mikään ei katkaise liikuntaintoa tehokkaammin kuin varusteiden etsiminen pyykkikoreista ja vaatekaapin nurkista. Pese urheiluvaatteesi valmiiksi ja pakkaa salikassisi odottamaan viikon ensimmäistä salikäyntiä. Näin pakattu kassi muistuttaa sinua urheiluhetken lähestymisestä. Jos pakattu kassi odottaa eteisessäsi vielä kahden viikon päästä, tiedät, että kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti.

3. Tee valmiiksi soittolistoja

Musiikin kuunteleminen siivittää urheilua mukavasti. Käytä osa arvokkaasta sunnuntaistasi siihen, että lisäilet mp3-soittimeesi tai Spotify-soittolistaasi mieleisiäsi kappaleita.

Voit myös tehdä itsesi kanssa sopimuksen, että et saa kuunnella lempikappaleitasi muulloin kuin kuntosalilla: näin urheilusuorituksesta muuttuu kokemus, jota odotat innoissasi.

4. Suunnittele ruokavaliotasi

Huonoimmat ruokavalinnat tehdään yleensä silloin, kun raahautuu lähikauppaan työpäivän jälkeen nälkäisenä ja väsyneenä. Vältä tätä suunnittelemalla etukäteen ateriat, jotka aiot tulevalla viikolla kokata.

Viikkoon mahtuu monta erilaista ateriaa, eikä jokaisen niistä todellakaan tarvitse olla täydellinen terveyspommi. Salli itsellesi vähän joustoa. Hyvästä perusruokavaliosta kannattaa kuitenkin pitää kiinni. Varmista, että kaapissasi on joka aamulle hyviä aamiaisvaihtoehtoja, kuten puuroa, kananmunia tai luonnonjogurttia, ja valmista alkuillasta kotona joka päivä vähäkalorinen mutta proteiinipitoinen illallinen.

5. Pakkaa töihin eväitä

Ota töihin mukaan esimerkiksi banaani ja maitorahka. Näin vältät pullakahveihin, suklaanameihin tai energiajuomiin haksahtamisen. Pienet välipalat estävät töidenjälkeistä ahmimista ja pitävät aineenvaihduntasi käynnissä.

6. Mene aikaisin nukkumaan

Ei ole tavatonta, että viikonloppu pistää unirytmin hieman sekaisin. Myöhään nukkuminen on ihanaa, mutta voi verottaa jaksamistasi alkuviikosta. Yritä mennä sunnuntaina aikaisin nukkumaan. Rauhoitu jo alkuillasta kirjan tai muun stressittömän tekemisen parissa. Hyvin nukuttu yö käynnistää viikkosi parhaalla mahdollisella tavalla!

Lähde: Popsugar.com

Lue myös:

    Uusimmat