Mainos

13-vuotias Jemima kuoli täysin yllättäen – pelasti 8 ihmisen hengen

Jemima kuoli täysin yllättäen vain 13-vuotiaana. Tragediasta seurasi kuitenkin jotakin hyvää.

Jemima Layzellin perhe joutui käsittämättömän tragedian eteen, kun Layzell kuoli täysin yllättäen aivovaltimon pullistuman seurauksena. Hän oli kuollessaan 13-vuotias.

Tragediasta seurasi kuitenkin jotakin hyvää. Layzellin elimet pelastivat elinluovutuksen kautta kahdeksan ihmistä, kerto The Guardian.

Äiti Sophy Layzell, 43, oli ehtinyt keskustella Jemiman kanssa elinluovutuksesta vain vähän aiemmin, kun perheen ystävä kuoli yllättäen autokolarissa.

– Jemima ei ollut koskaan ennen kuullut elinluovutuksesta ja se hieman huolestutti häntä, mutta hän todella ymmärsi luovutuksen tärkeyden, äiti kommentoi.

Layzell menehtyi yllättäen maaliskuussa 2012. Perhe teki päätöksen hänen elintensä luovuttamisesta, ja Layzellin maksa, munuaiset, sydän, osa suolistoa ja haimaa sekä keuhkot luovutettiin eri ihmisille. Saajien joukossa oli viisi lasta.

Layzellin kunniaksi perustettiin säätiö, joka auttaa aivovaltimonpullistumasta selvinneitä. Perhe löysi Layzellin jäämistöstä 20 päiväkirjaa, joihin tyttö oli kertonut elämästään aina nelivuotiaasta asti. Eräässä vuoden 2011 merkinnässä Layzell tuntuu aavistavan tulevan.

– Minusta melkein tuntuu siltä, etten tule elämään tarpeeksi kauaa, jotta minusta tulisi kirjailija, jotta pääsisin naimisiin ja saisin perheen, hän kirjoitti.

Perhe aikoo nyt julkaista tytön päiväkirjan kirjana. Teoksen tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

– Meistä perheiden on hyvin tärkeää puhua elinluovutuksesta. Jokaisen vanhemman vaisto on sanoa (sille) "ei", koska meidät on ohjelmoitu suojelemaan lastamme. Vain, koska tiesimme Jemiman aiemmasta suostumuksesta asiaan, saatoimme sanoa kyllä, äiti sanoo.

Layzellin tarinan toivotaan kannustavan ihmisiä elintestamentin tekemiseen.

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.