10-vuotias amerikkalaispoika ei saanut lupaa tilata virtuaalilaseja: Ampui äitinsä kuoliaaksi – väitti ensin veritekoa vahingoksi

9:00
Murharyhmä tiukentaisi ampuma-aserikosten rangaistuksia myös Suomessa.

Kymmenvuotiaan amerikkalaispojan epäillään ampuneen äitinsä Milwaukeen kaupungissa, koska äiti ei suostunut ostamaan pojalle virtuaalitodellisuuslaseja Amazonista. Asiasta kertoo ABC7NY-kanava.

Kuolettava ampuminen tapahtui perheen kodissa maanantaina. Naapuri kuvailee perhettä aivan tavalliseksi perheeksi, jonka jäsenet kysyvät myös naapurilta ajoittain kuulumisia ja vointia.

Poika väitti ensin poliisille vain kieputtaneensa asetta kädessään. Pojan mukaan äidin ampuminen oli vahinko. Seuraavana päivänä ampumisesta sukulaiset olivat yhteydessä poliisiin ja tapaus sai absurdin käänteen.

Poika oli kertonut tädilleen tähdänneensä aseella äitiään. Poliisin mukaan poika oli hankkinut aseen suututtuaan äidille, koska äiti oli herättänyt hänet kuudelta aamulla eikä ollut antanut lupaa tilata virtuaalitodellisuuslaseja Amazon-verkkokaupasta.

Isoäidin mukaan poika oli kertonut hänelle olleensa pahoillaan äidin ampumisesta. Sen jälkeen poika oli tiedustellut, oliko hänen Amazon-pakettinsa jo saapunut, tapauksen asiakirjoista selviää.

Poika oli tilannut himoitsemansa VR-lasit äidin Amazon-tilillä seuraavana päivänä äitinsä surmaamisesta.

Poika paljasti poliisille saaneensa aseen asekaapista. Hän oli saanut asekaapin auki äitinsä avaimilla. Poika kertoi ottaneensa ampuma-asennon pelotellakseen äitiä ampumalla seinään.

Äiti oli kuitenkin kävellyt suoraan poikansa eteen kohtalokkain seurauksin.

Läheisten pelko kävi toteen

Sukulaiset kertovat pojan kärsineet vihanhallintaongelmista koko elämänsä ajan. Nelivuotiaana poika oli tarttunut koiranpentua hännästä ja kieputtanut eläintä ympäri pennun kiljuessa kivusta.

Puoli vuotta ennen ampumista poika oli täyttänyt ilmapallon syttyvällä nesteellä ja tuikannut sen tuleen. Pojan temppu oli aiheuttanut asunnossa palovahinkoja mattoon sekä sohvaan.

Pojan sisarus kertoo poliisille, että 10-vuotias poika oli käynyt aiemmin terapiassa, ja saanut huolestuttavan diagnoosin. Tapahtuneen jälkeen perheen äiti oli asentanut kotiin kameroita, jotka oli poistettu käytöstä pari viikkoa ennen ampumista.

Nimeämätön perheenjäsen kertoi poliisille katuvansa sitä, ettei pojan toimintaan puututtua aiemmin. Sukulaisilla oli ollut ikävä tunne, että jotain pahaa tapahtuu.

Poikaa syytetään henkirikoksesta aikuisena ja hän voi saada teostaan jopa 60 vuoden tuomion. Tapauksen käsittelyn on määrä jatkua pian oikeudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja