Yle: Suomalaismiehen Netflix-paljastus – elokuvatarjonta huvennut mystisesti kolmanneksella

Oululaismiehen blogikirjoitus noteerattiin maailmalla, kertoo Yle.

Suoratoistopalvelu Netflixin elokuvista ja tv-sarjoista listausta ylläpitävä Allflicks-sivusto paljasti Netflixin ohjelmiston huvenneen mystisesti parissa vuodessa.

Sivuston takana on oululainen Ville Salminen, joka on sekä sivuston alkuperäinen perustaja että omistaja. Viikko sitten sivustolla julkaistussa blogitekstissä paljastettiin, miten hurjasti Netflixin tarjonta on kaventunut viimeisen 2,5 vuoden aikana. Tekstin takana on Salmisen palkaama yhdysvaltalainen freelancer-bloggaaja.

Blogissa paljastettiin, että Netflixin Yhdysvaltain kirjaston elokuvien määrä on pudonnut reilussa kahdessa vuodessa 30 prosenttia. Tv-sarjojen määrä putosi sekin 25 prosenttia. Blogiteksti noteerattiin laajalti – muun muassa Time- ja Business Insider -lehdet kirjoittivat aiheesta. Salminen kommentoi suosiota Ylelle seuraavasti:

– Teksti on varmaan siksi kiinnostava, että tuollaista dataa on vaikea saada mistään. Me satuttiin löytämään tiedosto, jossa oli data Netflixin koko kirjastosta alkuajoista tähän päivään. Sellaista ei ole muilla tähän mennessä ollut käytössä.

Netflix ei ole vielä toistaiseksi ollut yhteydessä Salmiseen blogitekstin tiimoilta, vaikka ovat siihen varmasti törmänneet. Ylen artikkelissa arvotaan, että Allflicksille kuvittelisi olevan ostajaehdokkaita, joista potentiaalisimpana voisi pitää Netflixiä itseään. Salminen kertoi saaneensa sivustostaan muutamia ostotarjouksia yksityishenkilöiltä, mutta ne ”eivät olleet kovin vakavia”. Sen sijaan ostotarjous Netflixiltä olisi miehen mukaan iloinen yllätys.

Tarjonnan supistumista ei voida verrata Suomen Netflixin tarjontaan, sillä tarjonta on jo lähtökohtaisesti suppeampi. Salminen kertoi seuranneensa Suomen tarjonnan määrää puolentoista vuoden ajan, muttei ole huomannut lukeman muuttuneen.

Allflicksin ylläpito elättää Salmisen täysipäiväisesti. Allflicksin toimintaidea on listata yhden sivuston alle koko Netflixin kirjaston tarjonnan. Netflix-katsojia palveleva sivusto helpottaa tv-sarjojen ja elokuvien hakua valtavasta tietomäärästä tavalla, johon Netflix itse ei ole kyennyt.


Lähde: Yle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja