Yksinkertainen niksi parantaa unenlaatua – salaisuus löytyy peiton paksuudesta

Peiton vaihtaminen paksumpaan ja painavampaan voi taata paremmat yöunet levottomillekin nukkujille, uutisoi Metroxpress.

Etkö taaskaan saanut nukuttua hyvin? Jäivätkö yöunet liian lyhyiksi? Unentarve vähenee iän myötä, mutta se ei tarkoita, etteikö jokainen ihminen tarvitsisi kunnollista lepoa. 

Paksun ja painavan peiton alla nukkuminen voi saada nukkumaan paremmin, kertoo tuore ruotsalaistutkimus. Göteborgin yliopiston tutkijan Gaby Badresin tutkimukseen osallistui 31 henkilöä, jotka kärsivät pitkäaikaisista uniongelmista.

Tutkimuksessa tutkittavat nukkuivat osan öistä tavallisen peiton alla ja osan öistä peiton alla, joka oli tehty normaalia painavammaksi. Tutkittavat pitivät jokaisen yön jälkeen päiväkirjaa, johon he raportoivat unen kokonaispituuden ja sen syvyyden. Kävi ilmi, että yli puolet osallistujista nukkui pidempään ja paremmin nukkuessaan raskaan peiton alla.

Peiton vaihtaminen paksumpaan voikin olla toimiva ratkaisu unenlaadun parantamiseen. Jos et halua investoida uuteen täkkiin, kokeile niksiä esimerkiksi vetämällä päiväpeitto täkkisi päälle. Ota kuitenkin huomioon, että raskaampi peitto saa helposti hikoilemaan, jos makuuhuoneen lämpötila on kovin korkea. 

Katso myös Elixirin univinkit:

Lähde: mx.dk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja