Yhdessä asuminen ennen avioliittoa voi tappaa seksielämän? Asiantuntija tyrmää tutkimuksen "petollisuuden"

1:09
Videolla pohditaan, väljähtyykö jokaisen seksielämä ajan myötä.

Harkitsetteko yhteen muuttoa? Harkitkaa vieläkin tarkemmin. Tuoreen tutkimuksen mukaan kimppaan muuttamisella voi olla ikäviä vaikutuksia seksielämään.

Journal of Sex Research -julkaisussa esitelty, neljä vuotta kestänyt tutkimus selvitti, että ne pariskunnat, jotka olivat seurustelleet pidempään ja asuivat yhdessä ennen naimisiinmenoa, harrastivat seksiä harvemmin avioliittonsa alussa. 

Sitä vastoin ne pariskunnat, jotka olivat seurustelleet lyhyemmän aikaa, eivätkä asuneet yhdessä ennen alttarille astelua, harrastivat enemmän seksiä.

Sata pariskuntaa käsittänyt tutkimus selvitti myös, että ennen naimisiinmenoa yhdessä asuneet pariskunnat eivät olleet seksuaalisesti niin tyydyttyneitä kuin pariskunnat, jotka eivät olleet kokeilleet yhdessä asumista ennen papin aamenta.

Seksin lisäksi myös muu yhteinen onni voi päättyä ikävästi, muistuttaa New York Post. Vuonna 2018 Journal of Marriage and Family -julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan ne parit, jotka asuivat yhdessä ennen avioliittoa päätyivät useammin avioeroon viiden avioliittovuoden jälkeen.

"Tutkimus on piinallisen petollinen"

Ahdistuitko juuri pitkän suhteesi tulevaisuudesta? New Yorkissa toimiva seksologi Logan Levkoff toppuuttelee hätää.

– Tutkimus on piinallisen petollinen, Levkoff tyrmää New York Postille.

Levkoff selittää, että asuessaan kumppanin kanssa ennen naimisiin menoa ihmisellä on jatkuvasti mahdollisuus seksiin, joten siksi avioliiton aikaisessa vaiheessa seksin määrässä ei ole kasvua.

– Yhdessä asuminen tuo mukanaan vastuuta ja elämän yleisiä rasitteita, ja sitä priorisoi asioita. Jos ette asu yhdessä ennen naimisiinmenoa, avioliitto on ensimmäinen kerta, kun teillä on mahdollisuus seksiin vuorokauden ympäri, ja se on uutta, Levkoff selittää.

Tasaisempaa tyytyväisyyttä

Eikä seksikertojen määrä kerro koko totuutta. Tutkimuksesta paljastui myös, että pidempään ennen naimisiinmenoa yhdessä olleet parit olivat seksuaalisesti tyydyttyneitä tasaisemmin verrattuna lyhyemmän aikaa seurustelleisiin. Jälkimmäisillä kipinä hiipui noin neljän vuoden kulutta.

– Kun olet ollut pitkään jonkun kanssa – eikä tämä ole huono asia –, ei ole mitään tapaa matkia uuden parisuhteen uutuudenviehätystä. Voiko ajan myötä tapahtua muutosta, jos olette olleet yhdessä pidempään? Ehdottomasti. Mutta ei se tarkoita, ettettekö voisi löytää yhteyttä ja päästä takaisin siihen, asiantuntija kannustaa.

Miten palauttaa kipinä parisuhteeseen? Nappaa vinkit:  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja