Älä anna arjen nujertaa! Viiden minuutin kikka voi pelastaa avioliittosi

Onko suhteessasi meneillään hankala vaihe? Yksinkertainen kikka voi auttaa pelastamaan liiton.

Vaikka moni toivoisi suhteen alkuhuuman kantavan pitkälle avioliittoon, totuus on usein se, että jokaiseen parisuhteeseen tulee hetkiä, jolloin romantiikka ei tunnu olevan suhteen kantavia voimia.

Parisuhdeasiantuntijan yksinkertaisella vinkillä tilannetta voi kuitenkin helpottaa.

Tarvitset vain viisi minuuttia

Psykologi Belinda Williams suosittelee pariskuntia ottamaan käyttöön "mikrohetkien" hyödyntämisen, kertoo australialainen Kidspot-sivusto.

Williams selittää, että ennen perheen perustamista pariskunnilla on tapana makoilla sohvalla, pidellä käsistä autossa tai vain istua ja kuunnella musiikkia yhdessä. Kaikki tämä saattaa kadota viimeistään silloin, kun lapset tulevat kuvioihin mukaan.

Mikä siis neuvoksi? Williams suosittelee tuomaan läheisyyden mukaan kuvioihin lyhyissä, viiden minuutin hetkissä.

– Niiden ei tarvitse viedä paljon aikaa ollakseen merkittäviä parisuhteelle, Williams kertoo Kidspotin haastattelussa.

Korvaa suuret odotukset pienillä eleillä

Tällaiset pienet mikrohetket ovat hyviä mahdollisuuksia lähentyä.

– Kannustan pariskuntia löytämään pienimmätkin mahdollisuudet viestittää, että he välittävät ja rakastavat toisiaan – se voi olla sitä, että huolehtii kunnolla tervehdyksestä ja hyvästeistä, nopea haliminen, kun ohitat hänet käytävällä, käsien pitelyä, kun nukahdatte, rakkaudentunnustus kasvokkain, kiitollisuuden ilme kasvoilla tai pieni lahja, Williams listaa.

Asiantuntija huomauttaa, että usein ihmisillä on tapana odottaa suuria eleitä, mikä usein tarkoittaa, että odotukset ovat saavuttamattomissa tai niiden välissä kuluu liikaa aikaa.

– Ottakaa siis, mitä saatte. Ottakaa kaikki irti pienistä hetkistä.

"Se toimi"

Williamsilta neuvoja pyytänyt Kidpsot-sivuston toimittaja Bek Day päätti testata kikkaa aviomiehensä kanssa. Aviomies oli aiemmin valitellut kokevansa yhteyden puutetta vaimonsa kanssa, sillä kiire ja vanhemmuus olivat tulleet heidän väliinsä.

Day meni päivittäin miehensä kainaloon sohvalle ja kertoi tälle, kuinka paljon rakasti tätä. Lisäksi tervehdykset vaihdettiin nopeista suukoista puolen minuutin halauksiin.

– Tiedättekö, mitä? Se toimi, Day hehkuttaa.

Naisen mukaan kipinä pariskunnan välille palasi nopeasti.

Lähteet: Kidspot, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat