WhatsAppiin uusi ominaisuus: Nyt voit lähettää katoavan kuvan tai videon – yksi iso ero Snapchatiin

MTV vertaili: Mitä eroa on WhatsAppilla, Signalilla ja Telegramilla, ja mihin niistä voi luottaa? 3:55
Katso myös video: MTV vertaili: Mitä eroa on WhatsAppilla, Signalilla ja Telegramilla, ja mihin niistä voi luottaa?

WhatsApp-viestisovellukseen tulee uusi "katso kerran" -ominaisuus. Viestipalvelussa voi lähettää kuvan tai videon, joka katoaa vastaanottajan katsottua sen.

Kuva tai video on siis vastaanottajan katsottavissa vain kerran. Tämän jälkeen kuva tai video katoaa palvelusta, eikä se tallennu mihinkään. Viestin lähettäjä saa tiedon, että kuva tai video on avattu, jos lukukuittaukset on kytketty päälle.

Uusi ominaisuus noudattelee Snapchat-kuvaviestisovelluksen toimintaperiaatetta.

Whatsapp-palvelun ”katso kerran” -ominaisuus eroaa Snapchatin kerran katsottavasta kuvasta ja videosta siten, ettei viestin lähettäjä saa tietoa, jos vastaanottaja ottaa kuvasta tai videosta kuvakaappauksen. Snapchat ilmoittaa tällaisen tiedon viestin lähettäjälle.

WhatsApin omistava Facebook kertoo, että ominaisuus tulee kaikkien käyttäjien saataville. Sovelluspäivitykset ovat alkaneet tällä viikolla.

Facebookin mukaan ominaisuus on otettu käyttöön, sillä ihmiset eivät halua jättää kaikista hetkistä digitaalista jalanjälkeä, eli esimerkiksi tallennettua kuvaa kameran rullaan. Tällaisia hetkiä voivat olla esimerkiksi vaatteiden sovituskuvat tai vaikkapa WiFi-salasanan jakaminen.

Lue myös:

    Uusimmat