Vuosia odotettu kotiturnaus sai Suomen tennishuipun unohtamaan olympialaiset – "Paras mahdollinen tapa lopettaa"

Emma Laine kertoi vielä viime kesänä tähtäävänsä Tokion olympialaisiin 2020, mutta hän kertoi perjantaina pelaavansa viimeiset ottelunsa reilun viikon päästä Helsingissä alkavassa Fed Cup -maajoukkueturnauksessa. 

33-vuotias Laine on yltänyt parhaana suomalaisnaisena tenniksen maailmanlistalla sijalle 50 vuonna 2006.

Hän haki uralleen viimeistä silausta ensimmäisistä olympialaisistaan, mutta helmikuussa tullut ilmoitus Fed Cupin tulosta Suomeen vuosikymmenien tauon jälkeen muutti kokeneen tennisammattilaisen mielen Tokion kisojen suhteen. 

– Kun kuulin, että maajoukkuepelit ovat vihdoin ensimmäistä kertaa (oman uran aikana) Suomessa, niin tuli sellainen tunne, että tämä on paras mahdollinen tapa lopettaa oma ura, Laine kommentoi MTV Urheilulle. 

– Tokio oli motivaattorini. Halusin jatkaa uraa ja tähdätä sinne. Mutta siinä on se toinenkin puoli, että tiedän, mitä se vaatii ajallisesti, taloudellisesti, henkisesti ja fyysisesti. Niihin peilaten koin, että minulla ei mahdollisuuksia tänä vuonna satsata niin paljon. Sen takia päädyin tähän ratkaisuun, hän perustelee. 

Lisää Laineen ajatuksia muun muassa Fed Cupista, omasta urasta, Suomen naistenniksen tulevaisuudesta ja omasta elämästä peliuran jälkeen yllä olevalla videolla. 

Lue myös:

    Uusimmat