Vuokraamo kielsi urheiluvälineiden vuokraamisen juutalaisille – juutalaisyhteisö järkyttyi

Sveitsin Davosissa sijaitseva urheiluvälinevuokraamo järkytti maan juutalaisyhteisöjä kieltämällä välineiden vuokraamisen juutalaisille, kirjoittaa BBC.

Vuokraamo oli kiinnittänyt ikkunaan hebreankielisiä julisteita, joissa ilmoitettiin, että välikohtausten kuten varkauksien takia "emme enää vuokraa urheiluvälineitä juutalaisille veljillemme".

Kyseinen vuokraamo on osa Pischa-vuoristoravintolaa, joka puolustautui lausunnossaan sanomalla, että varusteita ei useinkaan palautettu eikä sen henkilökunta halunnut enää "vaivata" itseään etsimällä hylättyjä kelkkoja vuorenrinteistä.

Monet sanoivat julisteiden rikkovan Sveitsin lakeja, jotka kieltävät syrjinnän ja rotu- tai uskontovihaan yllyttämisen. Vuokraamo joutui myös protestimyrskyn kohteeksi ja poisti julisteet ikkunoista vuorokauden jälkeen.

Vuokraamon johtaja on pyytänyt tapahtumaa anteeksi ja myöntänyt, että juliste oli muotoiltu "huonosti". Juutalaiset asiakkaat ovat hänen mukaansa välittömästi tervetulleita.

Sveitsin rasisminvastaiset ryhmät muistuttivat, että kokonaisen rodullisen, uskonnollisen tai etnisen ryhmän asettaminen kohteeksi muutamien harvojen väitetyn huonon käytöksen vuoksi on vakavampaa kuin kömpelö sanamuoto.

Rasisminvastaisten ryhmien mukaan kyseessä on klassinen esimerkki rasismista ja syrjinnästä.

Davosin pormestari Philipp Wilhelm sanoi sveitsiläisille tiedotusvälineille, että kaikki antisemitismin, rasismin ja syrjinnän muodot ovat tuomittavia eivätkä kuulu Davosiin.

Lue myös:

    Uusimmat