Voiko sängyssä olla liian äänekäs? Asiantuntija vastaa: "Hiljaisuus merkitsee..."

Mikä on suurin virhe sängyssä? 2:38
Mikä on suurin virhe sängyssä?

Kuuluuko sängyssä pitää ääntä vai ei? Seksiterapeutti kertoo, miksi äänekkyys on hyvästä.

Siinä missä toiset pitävät romanttisesta, sensuellista ja hitaasta seksistä, toiset haluavat aggressiivisempaa menoa. Mitä seksiin tulee, ei oikeaa tai väärää tapaa olekaan.

Hiljattaisen SKYN Condomsin kyselyn mukaan sängyssä ääntely tuottaa kuitenkin huolta monelle. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista naisista uskoi nimittäin olevansa liian äänekäs sängyssä. Miehistä 27 prosenttia uskoi samaa itsestään.

Kyselyssä kävi kuitenkin myös ilmi, että 57 prosenttia vastaajista tunsi olonsa itsevarmemmaksi, kun seksikumppani piti ääntä nautintonsa kourissa. 42 prosenttia tunsi olonsa itsevarmemmaksi, jos he itse pitivät ääntä. Voiko sängyssä kuitenkin olla liian äänekäs?

"Vaikea lukea sitä, mitä kumppani kokee"

MindBodyGreen-sivusto kysyi asiasta kliiniseltä seksologilta ja seksiterapeutilta, Cyndi Darnellilta, joka kohtaa työssään jatkuvasti ihmisiä, joille ongelma on ennemminkin se, että kumppani ei pidä tarpeeksi ääntä.

– Valituksen aihe on se, että kumppani on jäykkä ja eloton, eikä liiku, eikä pidä ääntä. Hiljaisuus merkitsee, että on vaikea lukea sitä, mitä kumppani kokee, ja vaikka sen ei tarvitsekaan olla pornon soundtrack, pieni äänellinen palaute on mahtava asia, Darnell toteaa.

Ääntely seksin aikana onkin yksi tapa kommunikoida seksikumppanille, että nautit olostasi ja haluat lisää. Murahtelu puolestaan on usein merkki fyysisestä ponnistelusta, ja tapahtuu usein luonnollisesti, kun seksin aikana tulee liikuttua.

Seksiterapeutti Ian Kerner huomauttaakin, että jos et päästä ääntäkään seksin aikana, voi olla, että pidätät tiedostamattasi henkeä. Tällöin sinun voi olla vaikeampi rentoutua tai kiihottua.

"Ääni on ratkaisevan tärkeää"

Ääntelyä seksin aikana kannattaakin pitää hyvänä juttuna. 

– Yksinkertaisesti kevyiden huokausten ja pehmeiden voihkaisujen lisääminen on tarpeeksi. On myös hyödyllistä muistaa, että kummunikaatio seksin aikana on suostumuksen kulmakivi. Joten suoraan sanoen, ääni on ratkaisevan tärkeää, Darnell sanoo.

Darnell huomauttaa, että tantrisesta näkökulmasta ajatellen ääni on oleellista paremman ja tyydyttävämmän seksin kannalta.

Ei kuitenkaan kannata teeskennellä. Archives of Sexual Beahvior -julkaisussa vuonna 2010 esitellyn tutkimuksen mukaan naiset eivät pidä ääntä tuodakseen esille omaa nautintoaan. Sen sijaan 66 prosenttia sanoi voihkivansa vauhdittaakseen kumppaninsa orgasmia. 87 prosenttia kertoi voihkivansa vain kumppaninsa itsetunnon vuoksi. 

– Teeskentelemme, koska meillä on virheellinen uskomus siitä, että olemme seksuaalisia esiintyjiä, jotka harrastavat seksiä kumppaninsa hyödyksi ennemmin kuin omaksemme. Se kannustaa kumppania koskettamaan tavoilla, jotka eivät tuota aitoa nautintoa. Tämä jättää hänet pimentoona, mikä ei puolestaan anna kummallekaan sitä, mitä haluatte, kirjoittaa parisuhdevalmentaja Bez Stone MindBodyGreen-sivustolla listatessaan asioita, jotka tulevat usein naisen ja orgasmin tielle. Yksi näistä asioista on teeskentely.

Kommunikoi

Ääntely seksin aikana on monen kyselyn mukaan kiihottava tekijä sängyssä ja saattaa vauhdittaa petileikkejä kummankin osalta. On kuitenkin tärkeää, ettei voihki siksi, että ajattelee, että se kuuluu "hyvänä seksikumppanina" olemiseen. Äänet ovat tapa kommunikoida, joten kannattaa pitää huolta siitä, että kommunikoi nimenomaan oikeita asioita.

Mutta onko olemassa sitten "liian äänekästä seksiä"? Darnell vakuuttaa, että ei. Jokaisella ihmisellä on toki omat henkilökohtaiset mieltymyksensä siitä, millaisesta äänen tasosta sängyssä pitää, joten jos kumppanin mielipide mietityttää, ota asia puheeksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat