Kannattaako tunnustaa? Moni sortuu teeskentelyyn seksin aikana: "Useimmat miehet eivät tiedä, kuinka saada nainen saavuttamaan orgasmi"

Miksi nainen teeskentelee orgasmin? Kannattaako teeskentely tunnustaa?

Voihkintaa ja lakanoihin tarttumista? Naisilta orgasmin teeskentely voi onnistua täysin uskottavasti. Esimerkiksi seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen on kertonut MTV Uutisten haastattelussa, että aina mies ei voi tunnistaa, saiko nainen orgasmin oikeasti vai ei.

Samaa mieltä on myös tutkimusprofessori Osmo Kontula, joka yllä olevalla videolla kertoo mielipiteensä asiasta ja kehottaa rehellisyyteen ja aitouteen. Myös seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen muistuttaa videolla, ettei teeskentely kannata.

Toisinaan moni nainen kuitenkin sortuu jättämään seksikumppanin siihen uskoon, että hekuman huipulle päästiin. Refinery29-sivusto selvitti syitä ilmiön taustalla.

"En oikeastaan nauttinut seksistä"

Sivuston haastattelema 29-vuotias "Sarah" kertoo syyn orgasmin teeskentelylle piilleen seksikumppanissa.

– Kun olen teeskennellyt orgasmin, se on useimmiten tapahtunut siksi, etten oikeastaan nauttinut seksistä ja halusin saada sen loppumaan nopeasti.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään miesten taitojen puutteesta, sillä Zava Medin kyselyn mukaan myös 59 prosenttia lesbonaisista teeskentelee orgasmeja. Heteronaisista saman tunnusti 68 prosenttia.

"Miehet eivät tiedä, kuinka saada nainen saavuttamaan orgasmi"

Myös Tierra kokee kumppanin puutteellisen ymmärryksen johtavan orgasmin teeskentelyyn. Nainen kuitenkin huomauttaa, että myös naisen itsensä tulee ymmärtää jotain omasta nautinnostaan, jotta orgasmi olisi mahdollinen.

– Useimmat seksiä harrastavat miehet eivät tiedä, kuinka saada nainen saavuttamaan orgasmi. Ennen kuin nainen ymmärtää ja tuntee orgasmin, ei hänkään tiedä yhtään sen paremmin, hän selittää.

Myös seksi- ja parisuhdeterapeutti Krystal Woodbridge huomauttaa, että ongelma voi ilmetä kumppanin taidoista riippumatta, joten on tärkeää kyetä keskustelemaan omista henkilökohtaisista mieltymyksistä. Teeskentelyyn kun voi johtaa sekin, ettei kumppani ole tietoinen niistä.

Koska naisen orgasmi lähtee omasta mielestä, asiantuntija muistuttaa, että kiihotuksen salaisuus on kyvyssä ymmärtää omaa nautintoaan.

– Sinun täytyy aloittaa itsestäsi. Voit ottaa kumppanisi siihen mukaan, mutta sinun täytyy aloittaa itsestäsi.

Orgasmin teeskentely kumppanin miellyttämistä?

Vaikka luulisi, että orgasmia teeskennellään yleensä lyhytaikaisissa suhteissa, Zava Medin kysely paljasti, että orgasmia teeskennellään itse asiassa useimmiten pitkässä parisuhteessa, ei tosin enää niinkään avioliitossa.

Sarah kertookin, ettei lopettanut epätyydyttävää seksiä kesken kaiken, koska välitti kumppanistaan ja tunsi tätä kohtaan hellyyttä.

– Jos olisin ollut kumppanin kanssa, josta en niinkään olisi välittänyt, en olisi vaivautunut teeskentelemään.

"On tärkeää, että kysyy itseltään..."

Jos huomaat sortuvasi teeskentelyyn ja pelkäät sen vaikutusta parisuhteeseesi, kannattaa miettiä, kuinka ottaa asia puheeksi kumppanin kanssa.

– Minusta on tärkeää, että kysyy itseltään, onko se mahdollisesti vahingoittavaa sanoa kumppanilleen, että on teeskennellyt orgasmeja, Woodbridge toteaa.

Woodbridgen mukaan suoraa tunnustusta ei tarvitse tehdä oikeastaan ollenkaan, jos osaa käsitellä asian muutoin oikein.

– Voit antaa ohjeistusta sanomatta "olen teeskennellyt koko tämän ajan" tai "se, mitä teet, ei toimi". 

Asiantuntija kehottaa ottamaan asian puheeksi sanomalla esimerkiksi seuraavaa: "Minulla on tällainen ongelma, että olen huomannut hiljattain enemmän ja enemmän, että orgasmin saaminen on vaikeampaa, joten mietin, mitä me voisimme tehdä asialle."

VIDEO: Mistä tietää, että nainen on saanut orgasmin? (Artikkeli jatkuu videon alla.)

"Asiat eivät muutu, jos keskusteluja ei käydä"

Olney kertoo huomanneensa, että kyky keskustella kumppanin kanssa on ollut tärkeä merkki terveestä parisuhteesta. Naisen viimeisin suhde päättyi, koska mies ei  ollut halukas keskustelemaan ja välittänyt varmistua siitä, että seksi olisi molemmille palkitsevaa.

– Asiat eivät muutu, jos keskusteluja ei käydä. Keskustelu auttoi kumppaneitani auttamaan minua saamaan orgasmin, keskustelun puute näytti minulle, että oli aika jatkaa matkaa, Olney kertoo.

Woodbridge huomauttaa, että jos naisen orgasmi on kumppanille vaikea pala, se on hänen ongelmansa, ei naisen itsensä.

Lisäksi on hyvä muistaa, että vain vähemmistö naisista saa orgasmin pelkästään yhdynnän avulla, joten seksin päämäärää kannattaa muuttaa vähemmän orgasmihakuisemmaksi, jotta paineita teeskentelyyn ei synny.

– Jopa ihmiset, jotka voivat saada orgasmin, eivät aina saa orgasmia seksiä harrastaessaan, eivätkä aina haluakaan, Woodbridge sanoo.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

    Uusimmat