Mainos

Voiko köyhäkin perhe olla onnellinen? – "ihmiset eivät tiedä, että lompakkoni on tyhjä"

Ennen lapsensaantia Lauren uskoi, että olisi perheen perustaessaan jo ympäri maata suhaava, menestynyt yksityisyrittäjä. Toisin kuitenkin kävi.

Aurinkoisena päivänä Lauren Dillard-Shoffner vie poikansa ulos leikkimään. Kun he viettävät aikaa auringossa, he ovat onnellisia.

– Eikä se maksa mitään. Itse asiassa se ei saa maksaa mitään. Meillä ei ole ylimääräistä rahaa, Dillard-Shoffner kuvaa Scary Mommy -sivustolla.

Ennen lastensaantia hän uskoi, että olisi perheen perustaessaan jo ympäri maata suhaava yksityisyrittäjä, joka kouluttaisi lapsensa parhaalla tavalla, pukisi nämä uusiin, ihaniin vaatteisiin ja tarjoaisi näille luontoystävällisiä leluja suosikkiyrittäjiltään. Perhe kulkisi turvallisella autolla ja panostaisi kalliisiin lastenistuimiin.

Toisin kuitenkin kävi.

– Jossakin matkan varrella todellisuus astui kuvaan, Dillard-Shoffner kuvaa.

Raskausaikanaan hän kärsi hypermeesistä ja voi jatkuvasti huonosti. Lopulta hänellä diagnosoitiin krooninen sairaus, joka muutti perheen elämän. Nyt Dillard-Shoffnerin perhe elää ilman autoa pienessä asunnossa ja tekee kovasti töitä taloutensa tasapainon eteen.

– Emme ole yksin, emme erityisiä, emmekä oikeastaan kovin poikkeaviakaan, Dillard-Shoffner kuvaa.

– Turvatun taloudellisen tilanteen odotetaan olevan luonnollinen seuraus kovasta työnteosta ja sinnikkäästä omistautumisesta omalle alalleen. Olemme itsevarmoja sen suhteen, että jos suunnittelemme hyvin ja seuraamme (suurinta osaa) säännöistä, meillä ei ole ongelmaa elättää lapsiamme, antaa heille kaikkea, mitä he tarvitsevat ja jotakin, mitä he haluavat. Kaikki menee hyvin.

Aina elämä ei kuitenkaan mene sääntöjen mukaan. Dillard-Shoffner pohtii, voiko perhe elää onnellisesti, jos he eivät voi maksaa yli satasta lapsen harrastuksesta, tai edes kolmea kymppiä legoista. Hän suree taloudellisen turvan puuttumista, mutta toteaa, että epäsuotuisista olosuhteista huolimatta elämä itsessään on rikkautta.

– Onnellisuutemme ja tyytyväisyytemme perheenä ei ole sidottu tai panttivankina pankkitilimme mustassa aukossa, Dillard-Shoffner kuvailee.

– Onnellisena oleminen ei ole vaikeaa. Me kaikki tiedämme, etteivät uudet iPadit tai matkat Disneylandiin ole se salainen ainesosa hyvin sopeutuvien lasten kasvattamiseen. Heidän äitinään tiedän, että onnellisuuteni on ratkaisevan tärkeää lasteni hyvinvoinnille. Lapseni eivät aina tiedä tai välitä asioista, joita en voi antaa heille. He ovat täydellisen onnellisia niistä asioista ja kokemuksista, jotka heillä jo on.

Dillard-Shoffner kokee olevansa rennompi, kun hän päättää olla onnellinen tilanteessaan. Hän harrastaa lastensa kanssa kustannustehokasta askartelua sen sijaan, että pohtisi, mistä kaikesta perhe jääkään paitsi. Kun hän viettää aurinkoista lauantaita ulkona perheensä kanssa, hän saa lämpimiä katseita ohikulijoilta.

– Olen nähnyt ihmisten katsovan meitä lämpimän kateellisina, kun olemme intensiivisesti oman onnemme vallassa, suojassa huolelta, koska olemme valinneet onnen. Nämä ihmiset eivät tiedä, että lompakkoni on tyhjä, mutta heille on selvää, että olemme onnellinen perhe.

Oletko viettänyt köyhää joulua? Kerro meille kokemuksistasi:

Jos sinulta voi kysyä lisää aiheesta, jätä myös sähköpostiosoitteesi yhteydenottoa varten.


***

1:29

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja