Mainos

Voi pilata tavoitteesi! Personal trainer listaa suomalaisten tyypillisimmät liikuntamokat

Alku kannattaa ottaa maltilla, jos haluat pysyä terveenä ja päästä asettamiisi tavoitteisiin. 

Teitkö taas kerran lupauksen kesäkuntoon pääsemisestä? Personal trainer Mimmu Nummelan mukaan ihmisten tulisi pyrkiä eroon pikadieetti- ja kuntokuuriajattelusta, ja ottaa nopeiden tulosten sijaan vastuuta omasta hyvinvoinnista todellisen muutoksen kautta.

– Loppupeleissä muutokset saattavat olla todella pieniä, kunhan niitä ei pelkää liikaa. Vaikutus elämänlaatuun voi kuitenkin olla todella iso, Nummela toteaa.

Tyypillisin virhe kesäkuntoa tavoittelevien keskuudessa Nummelan mukaan on se, että syödään liian vähän. Kun ruokaa ei syödä tarpeeksi, elimistö menee säästöliekille, aineenvaihdunta ja palautuminen hidastuvat, energiatasot laskevat ja mielitekojen määrä lisääntyy.

Toinen tyypillinen virhe on lähteä liikkumaan liian kovalla tahdilla heti alusta alkaen. Nämä molemmat virheet laskevat motivaatiota ja hidastavat tavoitteiden saavuttamista.

– Kun asutaan salilla ja syödään liian vähän, hetken päästä ollaankin kipeinä ja mietitään, miten tässä nyt näin kävi, Nummela toteaa.

Turha kainostelu joutaa romukoppaan 

Viime vuosina fitness on nostanut suosiotaan myös tavallisten ihmisten keskuudessa, mutta nyt vartalon muokkaamisessa ollaan Nummelan mukaan menty jopa jonkin verran inhimillisempään suuntaan. Ulkonäkö ei ole ainoa asia, jota lähdetään muuttamaan, vaan nykyisin keskitytään yhä enemmän myös terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Asioita mietitään entistä syvällisemmin.

Nummela on huomannut tämän suuntauksen hyvin myös omassa työssään.

– Se ei ole pelkkää painoilla heilumista, vaan mukaan on tullut mindfulnessia ja erityyppisiä keskustelu- ja itsetuntoharjoituksia. Toivotaan, että näiden avulla muutos saataisiin lähtemään itsestä, ei ulkoisten motivaatioiden kautta.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi Nummela kehottaa kaikkia heittämään turhan kainostelun ja häpeilyn romukoppaan ja kokeilemaan rohkeasti omia rajojaan.

– Mitään ei tarvitse osata valmiiksi, mutta kaikkea kannattaa yrittää. Ei kannata jäädä liikaa pohtimaan, mitä joku ajattelee tai mitä jos nyt epäonnistun. Jos haluat kokeilla tankotanssia, niin mene testaamaan! Nummela kannustaa.

Tämä yksi muutos voi olla avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

0:30

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja