Vodkapullat, risottopallot ja italialaiset pyörykät – 10 tapaa valmistaa lihapullia

Lihapullien ei suinkaan aina tarvitse olla samanlaisia naudan tai sian jauhelihasta pyöriteltyjä palleroita. Lihapullakastiketta voi maustaa vaikka vodkalla.

Makuja-sivuston Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen opastaa blogissaan, miten lihapullia voi varioida eri maiden ruokakulttuureja mukaillen.

– Suomalainen lihapulla on mainio ruoka. Etenkin, jos sen tekee itse. Ruokaa pyöritellään palloksi kuitenkin kaikkialla maailmassa. Halusin kiertää maapallon eri kolkkia kotoa käsin ja tuoda erilaisia makumaailmoja värittämään ja virittämään arkiruokaa. Lihapullasarja kasvoi lopulta 10-osaiseksi. Mukana on nimestä huolimatta myös kasvispullia. Raaka-aineina on käytetty nautaa, possua, broileria sekä kalaa. Kannattaa kokeilla myös hevosta ja riistaa, Kinnunen vinkkaa.

Maistuisivatko sinulle italialaiset lihapullat, vodkapullat vai kenties itämaiset kalapullat? Katso Sivumaku-blogista vinkit ja reseptit erilaisiin lihapulliin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat