Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullia halvemmalla! Muista säästökikka jauhelihaostoksilla

Lihapulliin kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, joka on usein myös edullisempaa.
Lihapulliin kannattaa valita hieman rasvaisempi jauheliha, joka on usein myös edullisempaa.Shutterstock
Julkaistu 16.03.2025 17:34

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lihapulliin sopii mainiosti hieman edullisempikin jauheliha, muistuttaa ruotsalaiskokki Mattias Larsson.

Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla jauhelihan saatavuusongelmista suomalaiskaupoissa. Saatavuushaasteet koskevat erityisesti naudanjauhelihaa.

Jos naudanjauhelihaa ei nyt kaupoista löydy, ei hätä ole tämän näköinen. Moniin ruokiin voi hyödyntää myös muita jauhelihatuotteita.

Lue myös: Kalle kertoo todellisen syyn kauppojen jauhelihapulaan: "Suoraan sanottuna paskaa"

Halvempaa nauta-sikaa tai sika-nautaa lihapulliin

Ruotsalaiskokki Mattias Larsson suosittelee käyttämään lihapullissa naudanjauhelihan sijaan hieman rasvaisempaa nauta-sikajauhelihaa. Tämä rasvaisempi jauheliha sopii mainiosti lihapullien lisäksi myös jauhelihakastikkeeseen ja pannupihveihin.

– Monet tekevät nämä ruokalajit naudanjauhelihasta, mutta nauta-sikajauhelihalla saa paremman makuista. 

Larsson muistuttaa, että nauta-sikajauheliha on myös naudanjauhelihaa edullisempaa. 

Myös enemmän porsaanlihaa sisältävää sika-nautajauhelihaa voi hyvin käyttää pyöryköihin ja kastikkeisiin.

Lue myös: Kaupan makaroni- tai maksalaatikkoa ei kannata lämmittää mikrossa

Katso myös: Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden

6:13Kari Aihinen paljastaa parhaan lihapullataikinan salaisuuden – teetkö itse näin?Teetkö itse näin?

Lähde: Aftonbladet/Godare

Lisää aiheesta:

Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulosKaupoissa paha pula: Näin korvaat jauhelihanKokit muistuttavat: Älä koskaan tee näitä ruokia markettijauhelihastaAmmattilaiskokit muistuttavat: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihastaKokit paljastavat suosikkinsa ja inhokkinsa: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihasta Yksi tuote ylitse muiden: Suomen suosituin jauheliha – käytätkö sinäkin?
JauhelihaRuokaRuokakauppaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jauheliha
  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 28.8.11:34
    Ruoka

    Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaa