Virtain perhesurmassa haavoittunut teinitytär yhä sairaalassa – näin tutkinta on edennyt

Tältä näyttää Virtain henkisurmapaikalla: paikalla useita poliisiajoneuvoja 0:50
Video: Tältä näytti Virtain Liedenpohjan kylässä poliisioperaation aikaan. Taustalla Liedenpohjan koulu, jonka läheisyyteen useita virkavallan ajoneuvoja kerääntyi.

Virtain perhesurmassa lähes neljä viikkoa sitten loukkaantunut tytär on edelleen sairaalahoidossa, tapauksen tutkinnanjohtaja vahvistaa. Poliisi kertoo myös takavarikoineensa useita aseita perheen kotoa.

Rikoskomisario Jari Luodon mukaan poliisi keskittyy edelleen tutkimaan tapauksen yksityiskohtia ja muodostamaan käsitystä teon motiivista. Hänen mukaansa poliisi on kuullut perheen tyttärien lisäksi useita muita henkilöitä. 

– Iso kuvahan tässä on ollut hahmollaan, mutta yksityiskohdat ovat yhä työn alla. Motiivi on selvityksessä, enkä voi ottaa siihen kantaa.

Perheenisän epäillään surmanneen puolisonsa ampumalla ja haavoittaneen perheen teini-ikäistä tytärtä. Myöhemmin poliisi löysi myös isän kuolleena.

Rikosnimikkeet ovat tällä hetkellä tappo ja tapon yritys. 

Rikosnimikkeenä tappo viittaa erilaiseen tekoon kuin murha, jonka perusteina ovat esimerkiksi teon suunnitelmallisuus, vakaa harkinta ja erityisen raaka tai julma tekotapa.

Poliisi ei toistaiseksi ota kantaa teon suunnitelmallisuuteen tai äkkipikaisuuteen, mutta epäillyn rikosnimikkeen perusteella teon taustalla ei välttämättä ole ollut vakaata harkintaa. 

– Näihin rikosnimikkeisiin on nyt päädytty, mutta ne voivat vielä täsmentyä tutkinnan edetessä, Luoto sanoo.

Yksi soitto käynnisti operaation

Poliisi tutki tapauksessa myös ampuma-aserikosta. MTV Uutisten tietojen mukaan perheenisä harrasti metsästystä.

– Poliisi on ottanut tapahtumapaikalta haltuun useita luvallisia aseita, mutta tietyn aseen osalta selvitetään nyt, ovatko lupaan liittyneet asiat olleet kunnossa, tutkinnanjohtaja kertoo.

Luoto vahvistaa nyt, että poliisi sai perheen kotitilan tapahtumista 21.tammikuuta torstaiaamuna kello 8.18 yhden ilmoituksen, jonka perusteella poliisi reagoi ja käynnisti mittavan operaation Liedenpohjan kylän alueella.

Tuntien mittaisessa operaatiossa katkaistiin kotitilan läheinen kantatie varotoimenpiteenä Virtain ja Alavuden välillä. 

Poliisin mukaan ilmoitus hätäkeskukseen on tehty sen jälkeen, kun epäilty perhesurma oli jo tapahtunut.

Poliisi vahvistaa, että rikoksentekoaikaan paikalla olivat vain perhepiirin jäsenet eli isä, äiti ja tytär. Perheen toinen tytär ei MTV Uutisten tietojen mukaan asunut enää kotonaan.

Tutkinnanjohtaja arvioi, että esitutkinnan koostaminen tulee kestämään vielä viikkoja.

Lue myös:

    Uusimmat