Perhesurma järkyttää Virroilla: Isän epäillään surmanneen äidin ja haavoittaneen lasta – poliisi löysi miehen kuolleena samana päivänä

Pohjois-Pirkanmaan Virroilla eilen käynnissä ollut poliisioperaatio liittyy MTV Uutisten tietojen mukaan perhesurmaan, jossa isän epäillään surmanneen äidin ja vahingoittaneen lastaan.

Poliisi vahvisti tänään iltapäivällä, että rikosepäilyt liittyvät perhepiiriin, ja että poliisi löysi epäillyn kuolleena eilen. 

Eilispäivän ajan virkavalta tutki Liedenpohjan kylässä sijaitsevaa vanhaa maatilakiinteistöä, joka MTV Uutisten ja osoitepalvelun tietojen mukaan on kuolleena löydetyn isän, surmatun äidin ja kahden jo varttuneemman lapsen koti. Kyseessä on isän kotitila vuosikymmenten takaa.

Toinen lapsista loukkaantui isän väkivallanteossa ja on poliisin mukaan sairaalahoidossa.

Poliisi vahvisti eilen epäilevänsä henkirikosta ja henkirikoksen yritystä. Poliisi ei kuitenkaan eilisen aikana kertonut, oliko epäilty löytynyt mittavan operaation päätteeksi.

Perheensisäinen ongelmatilanne

Toistaiseksi tiedossa ei ole, keitä henkilöitä perheen kodissa on tapahtumien aikaan ollut paikalla, mikä epäillyn teon motiivi on ollut ja millä tavalla henkirikos on tehty.

Poliisioperaatio maaseutumaisella alueella käynnistyi eilen torstaina aamulla. Poliisi sai ilmoituksen väkivallanteosta kello 8.18. Massiiviseen virkatehtävään kului aikaa yli neljä tuntia.

MTV Uutisten useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan henkirikosta ja henkirikoksen yritystä on edeltänyt perheensisäinen ongelmatilanne, joka liittyi perheen toiseen lapseen ja sosiaaliviranomaisten toimintaan.

MTV Uutiset ei perjantaina aamupäivällä tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tapausta. Virtain sosiaali- ja terveysjohtaja ei myöskään kommentoi sosiaaliviranomaisten mahdollista kytköstä tapaukseen.

“Lapset kaikki kaikessa”

Perheenisän vuosien takaa tunteva henkilö kertoo, että perheyhteisö oli ollut tiivis, isä oli aina ollut erittäin omistautunut lapsilleen ja viettänyt heidän kanssaan paljon aikaa. Tuttavan mukaan isä harrasti metsästystä. 

Mieheen kohdistuvat, joskin vielä perjantaina aamupäivällä vahvistamattomat henkirikosepäilyt hämmensivät tuttavaa hyvin paljon.

Poliisi ei toistaiseksi ole antanut mitään lisätietoja epäiltyihin rikoksiin johtaneiden tapahtumien kulusta.

– En ole koskaan nähnyt hänen suuttuvan tai hermostuvan. Hän on erittäin rauhallinen ihminen. Ei ole ongelmia alkoholin kanssa tai vastaavaa. Hän on kova tekemään töitä. Minun on siksi vaikea uskoa, että hän olisi vahingoittanut perheenjäseniään, tuttava kuvaili perheenisää.

Rikoshistoriaa sittemmin kuolleena löydetyllä perheenisällä ei ainakaan kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa ole. Yritystietojen mukaan hänellä on ainakin ollut maanviljelykseen liityvää toimintaa. MTV Uutisten tietojen mukaan hän työskenteli toisen henkilön omistamassa yrityksessä.

Surmattua perheenäitiä MTV Uutisille on kuvailtu "erittäin ystävälliseksi ja sydämelliseksi", niin ikään lapsilleen omistautuneeksi vanhemmaksi.

– Jos nämä tiedot pitävät paikkansa, niin tämähän on aivan hirveä kohtalo hänelle, totesi yksi MTV:n haastattelemista henkilöistä surullisesti huokaisten.

Kyläyhteisö suree

Tapaukseen on suhtauduttu paikkakunnan pienessä kyläyhteisössä erittäin raskaasti ja myötätuntoisesti. Virroilla asuu noin 6 500 asukasta.

Eräs MTV Uutisten haastattelema henkilö kuvailee monia ihmisiä järkyttänyttä tilannetta seuraavasti:

– Kyläläiset ovat suhtautuneet tähän erittäin säälivästi ja  suurella surulla. Tämä on kaikin tavoin erittäin surullinen tilanne, haastateltava sanoo.

– Perhe asui vanhassa maatalossa, he ovat aina asuneet siellä. Käsitykseni mukaan lapset ovat olleet tälle pariskunnalle kaikki kaikessa, ja nyt sosiaaliviranomaisten toimintaan liittyvästä tilanteesta on syntynyt epätoivo ja kyvyttömyys käsitellä asiaa.

MTV Uutisten haastattelemat henkilöt esiintyvät tässä artikkelissa nimettöminä aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.

Naapuri näki poliisiarmadan

Tapaukseen on mahdollisesti liittynyt jonkinlainen pakotilanne, jota poliisi ei ole vahvistanut.

Operaation myötä valtatie 66 katkaistiin Virtain ja Alavuden välillä. Poliisi ohjeisti autoilijoita kulkemaan kiertotie VT18:n kautta Alavudelta Ähtäriin ja sieltä VT68:n kautta Virroille.

MTV Uutisten haastattelemat paikkakuntalaiset elävät siinä käsityksessä, että sittemmin kuolleena löydetty mies olisi paennut mönkijällä maastoon tekojen jälkeen.

Karttatietojen mukaan perheen vanha maatila sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Virtain keskustasta.

Tapahtumapaikan läheisyydessä asuva naapuri kertoi MTV Uutisille eilen iltapäivällä, että hän oli havahtunut aamupäivällä, kuin tienvarsi täyttyi poliisiautoista.

Paikalla oli myös poliisin raskaampaa panssariajoneuvokalustoa.

Virtain kaupunki tiedotti eilen, että tapauksen järkyttämille paikkakuntalaisille on saatavilla kriisiapua. 

Traaginen tapaus ei tule etenemään syyttäjälle, koska rikoksista epäilty henkilö on kuollut.

Juttua on muokattu kello 16.13 uusin tiedoin. Poliisi vahvisti, että rikokset tehtiin perhepiirissä ja epäilty on löytynyt kuolleena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja