Virtain perhesurmaajan lähipiirissä toinenkin tragedia reilu vuosi sitten – lähisukulainen ampui itseään, ex-vaimoaan ja tämän uuden kumppanin

0:50
Tältä näytti Virtain henkirikospaikan läheisyydessä turmapäivänä.

Poliisi vahvistaa suorittavansa esitutkinnan loppuun Pohjois-Pirkanmaan Virroilla viime viikon torstaina todetussa perhesurmassa. Syyttäjän pöydälle tapaus ei etene, koska epäilty on kuollut. Vastaavanlaista tilannetta on jouduttu todistamaan perhesurmasta epäillyn isän lähipiirissä aiemminkin.

Poliisi löysi torstaina aamulla perheen äidin kuolleena ja pariskunnan toisen lapsen haavoitettuna Virroilta Liedenpohjan kylästä perheen kotitilalta. Seuraavana päivänä poliisi vahvisti, että myös perheen isä oli löydetty kuolleena torstain aikana. Teini-ikäinen lapsi joutui sairaalahoitoon.

Poliisi tutkii tapauksessa henkirikosta ja henkirikoksen yritystä. Oikeussalissa synkkiä tapahtumia ei kuitenkaan tulla koskaan puimaan, koska rikoksista epäilty isä on kuollut.

MTV Uutiset on haastatellut useita paikallisia henkilöitä tapahtuneesta. Monen näkökulmasta tapauksen traagisuutta ja poikkeuksellisuutta lisää osaltaan se, että perheen lähipiirissä on reilu vuosi sitten tapahtunut toinenkin läheisiin kohdistunut henkirikos.

Tapauksen taustat juontavat Etelä-Pohjanmaan Alavudella lokakuun alkuun vuonna 2019.

Veriteko Pohjanmaalla

Perhesurmasta epäillylle perheenisälle lähisukua oleva, vuonna 1978 syntynyt mies ampui entistä puolisoaan ja tämän uutta kumppania kotipihallaan Rimmintiellä Alavuden keskustan ulkopuolella.

Ammuttu mies kuoli rikospaikalle ja entinen vaimo päätyi vakavasti loukkaantuneena sairaalahoitoon. Tekijä, perhesurmasta epäillyn miehen lähisukulainen, ampui tilanteessa myös itseään ja kuoli seuraavana päivänä sairaalassa.

Poliisin mukaan mies käytti teossa luvatonta käsiasetta.Tapahtuma-ajankohta oli perjantainen alkuilta. Sivullinen oli ilmoittanut tapahtuneesta hätäkeskukseen.

Seuraavana maanantaina poliisi tiedotti, että murhasta, murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta epäilty mies oli menehtynyt vammoihinsa sairaalassa.

Virkavalta kertoi, että teon motiivina oli mustasukkaisuus.

Poliisi yhä vaitonainen

Virtain tapauksesta poliisi ei toistaiseksi ole antanut tapahtumien kulkua, teon motiivia ja tekotapaa selventäviä tietoja.

MTV Uutisten tietojen mukaan tekoa on edeltänyt jonkinlainen sosiaaliviranomaisiin ja kaksilapsisen perheen nuorempaan lapseen liittyvä viranomaisten tekemä tai vireillä oleva toimenpide.

Perhe asui isän vanhalla kotitilalla. Perheen toinen, jo täysi-ikäistynyt lapsi ei MTV Uutisten tietojen mukaan enää asunut kotonaan eikä ollut rikoksentekoaikaan paikalla.

Perheen tunteneille henkilöille ja MTV Uutisten haastattelemille ihmisille teko on ollut täytenä yllätyksenä, sillä perheenisä tunnettiin paikallisten keskuudessa rauhallisena, tunnollisena ja perheelleen omistautuneena henkilönä.

Ainakaan kotipaikkakuntansa käräjäoikeudessa hänellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Kyläyhteisö hiljeni surun äärellä

Virtain Liedenpohjan kylässä hiljennyttiin lauantaina seurakunnan ja kaupungin järjestämään muistotilaisuuteen synkkien tapahtumien tultua ilmi. Muistotilaisuus pidettiin verkkolähetyksenä lauanataina aamupäivällä. Monet paikalliset kävivät jättämässä muistokynttilän Liedenpohjan ja Virtain keskustan vanhalle haustausmaalle.

Paikkakuntalaisille tarjottiin myös keskusteluapua seurakunnan sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden kanssa.

– Kyläläiset ovat suhtautuneet tähän erittäin säälivästi ja suurella surulla. Tämä on kaikin tavoin erittäin surullinen tilanne, yksi paikallisista henkilöistä kommentoi aiemmin MTV:lle. 

Torstainen poliisitehtävä pikkukylässä herätti laajaa valtakunnallista huomiota, sillä lukuisten poliisipartioiden luotsaamassa operaatiossa valtatie 66 katkaistiin Virtain ja Alavuden välillä. 

Perheen kotitila sijaitsee samaisen valtatien läheisyydessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja