Mainos

Vinkkimiehet: Hakiko Aarnio kuolemansairaalta kasan käteistä?

MTV.fi:n Vinkkimiehet pohtivat uudessa jaksossa, millä tavalla huumerikoksista epäilty Jari Aarnio tulee selostamaan varallisuutensa karttumista.

Aarnion selityksestä saatiin viitteitä tällä viikolla, kun oikeudenkäynnissä oli kuultavana entinen virolaispoliisi. 

– Sen yhteydessä kävi ilmi, että Aarnion varallisuus liittyisi vuonna 2002 kuolleeseen suomalaiseen liikemieheen, rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo ohjelmassa.

Liikemiehen vaimo nosti parantumattomasti sairaan miehensä tililtä vuonna 2002 noin 1,2 miljoonaa euroa muutama päivä ennen tämän kuolemaa. Rahat oli saatu osakkeita myymällä.

Leski vei rahat pankista sairaalaan miehelleen. Leski ei tiennyt mitä 1,2 miljoonalle tapahtui sen jälkeen. Nainen kävi sairaalassa joka päivä, muttei enää nähnyt rahoja.

Sairaalan asiakirjojen mukaan miehellä kävi myös vieraita, mutta heidän henkilöllisyyksiään ei kirjattu mihinkään.

Vinkkimiesten arvion mukaan Aarnio tullee oikeudessa kertomaan, että hän on ollut yksi sairaalassa liikemiehen kuolinvuoteella vierailleista henkilöistä ja saanut tältä suuren summan rahaa.

– Tässä tullaan nyt tietenkin siihen, kuinka uskottava tämä kertomus on, että Aarnio olisi saanut mahdollisesti satoja tuhansia euroja tästä 1,2 miljoonasta, rikostoimittaja Pekka Lehtinen sanoo.

– Aarnion ei tarvitse todistaa itseään syyttömäksi. Riittää, kun syyllisyydestä jää järkevä epäilys, Sipilä jatkaa pohdintaa kertomuksen merkityksestä.

Liikemiehen leskeä epäiltiin miljoonanoston osalta veropetoksesta, koska kyseisiä varoja ei ilmoitettu kuolinpesän omaisuudeksi. Miljoonanostoon liittyvää juttua puitiin Helsingin käräjäoikeudessa aikanaan 2009.

Lesken syyte törkeästä veropetoksesta hylättiin. Oikeus piti lesken kertomusta liikemiehen elämäntyyliin nähden uskottavana.

Esitutkinnasta ilmenee, että liikemiehen testamentti oli tehty pari päivää ennen hänen kuolemaansa. Aarnio-vyyhdin alunperin käynnistänyt prostituoitu Saara kertoi nähneensä tämän testamentin Aarniolla.

Aarnio on määrä kuulla oikeudessa marraskuun alussa, jolloin hän kertomansa mukaan selostaa varallisuutensa karttumista. Aarnio on myöntänyt, että hänellä on ollut käytössään noin 400 000 euroa ylimääräistä käteistä. Toistaiseksi hän on vain ilmoittanut saaneensa varallisuutta ennen vuotta 2003.

Vinkkimiehet käsittelevät tuoreessa jaksossa myös Ruotsin kouluiskua. 21-vuotiaan miekkasurmaajan kaltaiset "yksinäiset sudet" ovat uhkakuva myös Suomessa.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ja rikostoimittaja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitään rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista. 

Vinkkimiehet ovat kuultavissa myös Radio Novan taajuudella lauantaisin puolenpäivän jälkeen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja