Mainos

Vihreiden johtoon nouseva Maria Ohisalo ei tarttunut puheenjohtajapaikkaan Touko Aallon vetäydyttyä: "Hyvä, että asiat menivät näin"

6:25
Vihreiden puheenjohtajakisaan lähti mukaan vain yksi kandidaatti – Maria Ohisalo kommentoi ehdokkuuttaan.

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo on ainoa ehdokas puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. MTV Uutiset haastatteli Ohisaloa äitienpäivänä.

Vihreiden puheenjohtajavalinnan ehdokasasettelu jäsenäänestykseen päättyi eilen.

Määräaikaan mennessä ainoaksi ehdokkaaksi asetettiin puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Maria Ohisalo, 34.

– Ennen kaikkea kaikkien vihreiden katseet ovat eurovaalikampanjoinnissa. Haemme vaaleista isoa voittoa. Samaan aikaan olemme hallitusneuvotteluissa kiinni aamusta iltaan, Ohisalo sanoo MTV Uutiset Livessä.

– Tässä on monta isoa asiaa yhtä aikaa meneillään. Katse on sen jälkeen vasta Porin puoluekokouksessa.

Vihreiden edellinen puheenjohtaja Touko Aalto jäi sairauslomalle uupumuksen vuoksi ja vetäytyi tehtävästä syksyllä 2018.

Ohisalo ei tarttunut vielä tuolloin mahdollisuuteen pyrkiä vihreiden puheenjohtajaksi.

– Syksyn tilanne oli hyvin poikkeuksellinen. Kuka tahansa siihen hommaan olisi lähtenyt, olisi joutunut puolessa vuodessa rakentamaan tunnettuuden ja vaaliorganisaation, vetämään läpi kahdet isot vaalit ja hallitusneuvottelut, Ohisalo sanoo.

– Ajattelen, että tässä kohtaa oli ihan hyvä, että asiat menivät näin. Sanoin silloin, että teen Helsingissä niin ison vaalikampanjan, että se kantaa tulosta. Niinhän se lopulta kantoi, kun sain lähes 12 000 ääntä.

"Politiikka on jokaisen ihmisen asia"

Marraskuussa 2018 vihreiden väliaikaiseksi puheenjohtajaksi valittiin Pekka Haavisto, joka on koko ajan sanonut jättävänsä puheenjohtajan paikan kesällä.

Jo 11 vuotta vihreiden toiminnassa mukana ollut Maria Ohisalo sanoo saavansa johdettavakseen puolueen, joka hän tuntee kuin omat taskunsa.

– Viimeistään tässä vaalikampanjassa osoitimme puolueena, että ilmastonmuutoksen torjunnan ja ylipäätään luonnon monimuotoisuus -kysymyksen esillä pitäminen eivät ole enää mitään reunahuomioita politiikassa, Ohisalo toteaa.

– Niistä on tullut enemmän valtavirtaa. Enää tuskin tulee vaaleja, jotka voitaisiin käydä ilman näitä teemoja. Haluan lähteä tekemään koko Suomen puoluetta ja rakentamaan organisaatiota, jossa jokainen ihminen kokee, että on paikka ja mahdollisuus vaikuttaa.

Ohisalo painottaa, että politiikka on jokaisen ihmisen asia.

– Se koskee jokaisen elämää ja arkea. Minä en esimerkiksi ikinä ajatellut, että ryhtyisin välttämättä poliitikoksi. Ajattelin, että voin työskennellä taustalla. Mutta jossain kohdassa koin, että ne asiat ovat niin suuria ja polttavia, että minun on lähdettävä ehdokkaaksi, Ohisalo kertoo.

– Tässä ollaan. Politiikkaa ei voi vain jättää muille ihmisille. Eurovaalit ovat parin viikon päästä ja siellä on tavoitteena saada lisäpaikkoja vihreille.

Eurovaalien jälkeen Maria Ohisalon mukaan aletaan suunnata ajatuksia jo kohti seuraavia kuntavaaleja, jotka käydään huhtikuussa 2021.

– Myös kuntavaalit on se paikka, jossa vaikutetaan ilmastonmuutoksen ja köyhyyden torjuntaan sekä koulutuskysymyksiin, hän sanoo.

Vihreiden puheenjohtaja valitaan ja hän astuu tehtäväänsä puoluekokouksessa Porissa lauantaina 15. kesäkuuta.

Lisää aiheesta

  Aiemmat livelähetykset

  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja