Videojätti lähti kisaan TikTokia vastaan – lyhytvideoilla voi tienata tuntuvan summan

Miksi nuoret haluavat olla julkkiksia? Youtube-tähti Pinkku Pinsku vastaa 5:23
Katso video! Miksi nuoret haluavat olla julkkiksia? Youtube-tähti Pinkku Pinsku vastaa

YouTube on avannut YouTube Shorts -lyhytvideopalvelun. Toimintaperiaatteeltaan uusi palvelu noudattelee pitkälti kiinalaista TikTokia.

Palvelussa on tarkoitus tarjota käyttäjille lyhyitä, maksimissaan minuutin pituisia, videoita. Käyttäjät voivat käyttää YouTuben sisältöjä omien videoiden luomisen yhteydessä.

Palveluun sisältöjä tuottaville on kannusteena 100 miljoonan dollarin rahasto. Sisällöntuottajat saavat palkkiota esimerkiksi katselukertojen ja reaktioiden perusteella.

TikTok avasi jo viime vuonna rahaston maksaakseen eurooppalaisille ja amerikkalaisille hittivideoiden tekijöille.

Jopa kymppitonni videosta

Nykyinen rahasto on tarkoitus jakaa vuoden 2022 loppuun mennessä. Rahaa jaetaan lyhyistä videoista 100 eurosta aina 10 000 euroon asti.

Videoiden on oltava alkuperäistä sisältöä, eli niitä ei ole julkaistu aiemmin muualla.

Esimerkiksi Instagramin vastaavan lyhytvideopalvelu Reelsin ongelmaksi muodostui käyttäjien sama sisältö sekä TikTokissa että Reelsissa.

Rahaston herkuista ei pääse nauttimaan ainakaan vielä Suomessa. Rahasto tukee sisällöntuottajia aluksia Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Intiassa, Indonesiassa, Japanissa, Meksikossa, Nigeriassa, Venäjällä, Etelä-Afrikassa ja Englannissa. Ajan myötä rahaston on tarkoitus laajentua myös muille markkinoille.

Katso videolta, miten Instagramin kauneussuodattimet toimivat!

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00

Lähteet: Google, Techcrunch, BBC

Lue myös:

    Uusimmat