Video: PSA:n autot ajaneet jo tuhansia kilometrejä autonomisesti

Kerroimme lokakuussa, kuinka PSA ajoi automaattiautolla älyliikennemessuille. PSA on jatkanut automatiikan testaamista ja ajanut 3 000 kilometrin lenkin autonomisesti.

PSA-konserni sai heinäkuussa viranomaisilta luvan testata autonomista ajamista tieliikenteen joukossa Ranskassa ja Espanjassa. Testit ovat jatkuneet ensimmäisen matkan jälkeen ja nyt autolla on tehty 3 000 kilometriä pitkä matka Pariisista Madridiin ja takaisin.

Matka sujui valmistajan mukaan täysin ilman kuljettajan puuttumista auton kulkuun. Automatiikka koostuu monista auton ympäristöä tarkkailevista kameroista, tutkista, antureista sekä GPS-järjestelmästä. Nykyään jo varsin normaalin kaistallapitoavustimen lisäksi auto säätää itsenäisesti nopeuden rajoituksia vastaavaksi ja osaa myös ohittaa hitaamman liikenteen.

Kokonaisuudessaan PSA-konserni on suorittanut yli 10 000 kilometrin verran autonomisia testiajoja neljän prototyypin voimin. Ensi vuonna Citroën- ja Peugeot-merkkisiä testiautoja tulee kokonaisuudessaan liikkumaan Ranskan ja Espanjan teillä 15 kappaletta.

Katso alla olevalta videolta, miten PSA:n automaattisesti ajava auto toimii liikenteessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja