PSA ajoi älyliikennemessuille autonomisella autolla

Useat valmistajat tutkivat aktiivisesti autonomisen autoilun mahdollisuuksia. Nyt myös ranskalainen PSA on suorittanut ensimmäiset käytännön testit.

PSA-yhtymän itseajava prototyyppi suoritti ensimmäisen autonomisen siirtymän perjantaina 2.10.2015. Auto matkasi ilman kuljettajan puuttumista ajamiseen 580 kilometrin matkan Pariisista Bordeaux’n kaupunkiin. Aiheeseen sopivasti auton päämääränä oli kaupungissa järjestettävä kansainvälinen Intelligent Transport Systems (ITS) -kongressi.

Matka suoritettiin prototyyppiautolla, joka on saanut Ranskassa autonomisen auton testaamiseen vaadittavat luvat kuluvan vuoden heinäkuussa. PSA on ensimmäinen autonvalmistaja Ranskassa, jolle näitä lupia on myönnetty. Yhteensä lupa koskee tällä hetkellä neljää prototyyppiautoa ja laajenee ensi vuonna käsittämään noin 15 prototyyppiä.

– Prototyyppimme suorittama ajomatka on todiste siitä, etteivät autonomiset autot enää ole vain science fictioniä. Edessämme on siirtyminen uudelle, erittäin kiehtovalle liikkumisen aikakaudelle, summaa PSA Peugeot Citroënin hallituksen puheenjohtaja Carlos Tavares.

Lue myös:

    Uusimmat