Vanhoillislestadiolaisten edustaja hämmästelee, miksi kirkko tukee Helsinki Pridea: "Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan Jumalan sanan kunnioittamisesta"

6:12

Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesätapahtuma Suviseurat on alkanut tänään Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla. Jo ennen tapahtuman alkua kohahdutti Youtubessa julkaistu video, jossa aikuinen mies etsii Suviseuroihin seuraa alaikäisistä tytöistä.

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen SRK:n puheenjohtaja Matti Taskila kommentoi niukkasanaisesti seuranhakuvideota MTV Uutisten toimittaja Outi Airolalle

– Video annettiin poliisiviranomaisille tiedoksi, ja he hoitivat asian.

– Ja asia on loppuun käsitelty? kysyy Airola. 

– Näin oletan. Enempää en osaa sanoa, enkä tiedä.

Miehen henkilöllisyys on jo poliisin tiedossa, ja poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaaliseen tarkoitukseen.

Kirkon päätös tukea Pridea hämmentää

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on tänä vuonna ensimmäistä kertaa Helsinki Pride -tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.

Kirkon päätöstä SRK on seurannut hämmentyneenä. 

– Meidän perinteinen näkemyksemme on se, että avioliitto on naisen ja miehen välinen. Sen tähden tämä hämmentää ja olemme pikkusen ymmällään, että kirkko lähtee noin näkyvästi tukemaan tapahtumaa, Taskila sanoo. 

"Kyse on Jumalan sanan kunnioittamisesta"

Eriävistä näkemyksistä huolimatta vanhoillislestadiolainen liike ei aio irtautua kirkosta.

– Seuraamme keskustelua ja osallistumme siihen tavallamme. Pyrimme tukemaan sitä, että kirkko pysyisi siinä perinteessä, jossa on ollut, eli että avioliitto säilyy miehen ja naisen välisenä myös kirkon opetuksissa.

Hän täsmentää, että liikkeen avioliittonäkemys pohjaa Raamattuun.

– Ihmisenä olemme kaikki samanarvoisia. Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan Jumalan sanan kunnioittamisesta.

Maanantaihin asti jatkuvaan kesäjuhlaan odotetaan saapuvan 80 000 ihmistä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja