Tällainen on 12–20-vuotiaita tyttöjä suviseuroihin houkutelleen miehen seuranhakuvideo – poliisi pääsi jäljille nettivihjeiden avulla: "Niitä tuli huomattava määrä"

Poliisi tutkii YouTubessa julkaistua seuranhakuvideota, jossa aikuinen mies etsii seuraa alaikäisistä tytöistä. Katso sensuroitu video sekä poliisin kommentit tapaukseen liittyen.

Videolla mies kertoo olevansa jumalaan uskova naimaton herrasmies ja ilmoittaa etsivänsä 12–20-vuotiaita ikäiseltään tai ikäistään nuoremmalta näyttäviä tyttöjä seuraksi suviseuroihin.

Miehen henkilöllisyys on poliisin tiedossa. Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä lapsen houkutteleminen seksuaaliseen tarkoitukseen.

– Koska tutkinta on alkuvaiheessa pidättäydyn nyt vastaamasta tarkemmin tähän mieheen liittyvistä yksilöivistä tiedoista, komisario Matti Pitkänen Itä-Suomen poliisista toteaa.

Houkuttelee neitsyitä jäätelöllä ja pitsalla

Mies lupaa ostaa tytöille esimerkiksi jäätelöä, pitsaa tai myymälätuotteita. Lisäksi hän toteaa, että tyttöjen pitää olla neitsyitä.

Pitkänen kertoo, että vuositasolla vastaavia tapauksia tulee tutkittavaksi Itä-Suomessa kymmenkunta. Poliisi sai tiedon seuranhakuvideosta runsaiden nettivihjeiden perusteella:

– Niitä tuli huomattava määrä, Pitkänen sanoo.

Poliisi ohjeistaa yleisöä pidättäytymään videon jakamisesta ja muusta asiattomasta viestinnästä asiaan liittyen.

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen vuosittainen tilaisuus. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaalla Muhoksella kuunvaihteessa.

Lue myös:

    Uusimmat