Valtteri Bottas salasi terveysongelmansa F1-tallilta, avautuu nyt HS:lle: "Minua ahdisti ja huimasi – en ihan kaikkea muistakaan"

Bottas kaasutteli viidenneksi Tunturirallissa 0:42
Valtteri Bottaksen otteita ja kommentteja Tunturirallista.

Mercedes-kuljettaja Valtteri Bottas paljastaa Helsingin Sanomien haastattelussa, että on kärsinyt vakavasta työuupumuksesta F1-uransa aikana. 

Bottas, 29, on ajanut formula ykkösissä kuuden kauden ajan. Niistä neljä ensimmäistä hän edusti Williams-tallia, nyt on alkamassa kolmas vuosi mestaritiimi Mercedeksellä. 

Suomalaistähti paljastaa perjantaina julkaistussa Helsingin Sanomien jutussa, että hän ajautui vakavaan ylikuntotilaan kaudella 2014, ja vaikeudet jatkuivat pari vuotta. 

Taustalla oli kaudelle 2014 tulleet sääntömuutokset, jotka pakottivat Bottaksenkin laihduttamaan. Hän oli jo ennestään himoharjoittelija, mutta lisäsi tästä huolimatta kuormaa. 

– Se treenaaminen lähti lapasesta. Juoksin ihan älyttömiä määriä. Ja kun siihen lisäsi kaiken muun kuormituksen, matkustamisen ja henkisen stressin, niin paketti oli valmis, Bottas kertoo Helsingin Sanomille. 

 

Bottas kertoi terveysongelmistaan ainoastaan perheelleen ja kuntovalmentajalleen. Talli ei vaikeuksista tiennyt. 

– Jos olin vaikka haastattelussa tai isossa mediasessiossa, niin minua ahdisti ja huimasi, silmissä sumeni.

Bottas ajoi kaikesta huolimatta MM-sarjassa neljänneksi. Palautuminen ylikunnosta otti vielä kauden 2015 ankaran työrytmin takia.

– Ne pari vuotta menivät kuin sumussa, en ihan kaikkea muistakaan, Bottas summaa. 

Viime kaudella Bottas oli MM-sarjassa viides. Hän on ajanut F1-urallaan kolme osakilpailuvoittoa. 

Lue myös:

    Uusimmat