Valtteri Bottaksen ja Lewis Hamiltonin toimilla kitkerä hinta – Max Verstappen vaatii sääntömuutosta

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas aiheuttivat kolareillaan vahinkoa Red Bullille peräkkäisissä F1-kilpailuissa Iso-Britanniassa ja Unkarissa. Red Bull -kuski Max Verstappen peräänkuuluttaa nyt muutosta sääntöihin.

Hamilton katsottiin syylliseksi avauskierroksen kolariin Verstappenin kanssa Britannian GP:ssä. Bottas puolestaan aiheutti Unkarin GP:n avausmutkassa peräänajollaan joukkokolarin, joka päätti muun muassa Red Bullin Sergio Pérezin kilpailun.

Kolarit aiheuttivat Red Bullin autoihin vakavat vauriot. Verstappen joutui vaihtamaan voimayksikön Unkariin ja ottamaan käyttöön kauden kolmannen moottorinsa. Seuraavasta, neljännestä käyttöön otetusta moottorista seuraisi sääntöjen mukaan jo lähtöruuturangaistus.

Pérezille joudutaan nyt myös lyömään alle kauden kolmas moottori Bottaksen keilauksen seurauksena kärsittyjen vaurioiden jälkeen. Meksikolainenkaan ei täten kestä enää moottorinvaihdosta ilman lähtöruuturangaistusta.

Red Bull joutuu lisäksi maksamaan kaikki korjaustöistä aiheutuvat kustannukset ja pysyttelemään kulukaton puitteissa.

MM-sarjassa Hamiltonin perässä toisena oleva Verstappen ei tilannetta sulata.

– Minusta meidän ei pitäisi formula ykkösissä puhua tästä. Sen ei pitäisi mennä niin, että saat rangaistuksen, jos joku osuu sinuun ja sinun täytyy vaihtaa osa, Verstappen sanoi AD:n mukaan.

Alankomaalainen viittasi Formula E:hen, joiden säännöissä huomioidaan vahvemmin, kuka vahingon on aiheuttanut.

– Jos tiimin täytyy maksaa jonkun muun aiheuttamasta vahingosta, saatat kohdata ensimmäisellä kierroksella vähemmän typeriä liikkeitä. Silloin ajattelet enemmän mahdollista vaikutusta itsesi ja tiimisi kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat