Valtteri Bottaksen F1-kauden päätöksessä huimia piirteitä – miljoonatappiot vain vajaan sekunnin päässä

5:41
Tulosruutu summasi F1-kauden päätöskisan tapahtumat.

Alfa Romeon Valtteri Bottas päätti formula ykkösten kauden vaisuun kisaan, ja historiankirjoihin jäi 15:s sija vuoden 2022 Abu Dhabin GP:stä.

Lähtöruudusta 18 matkaan ampaissut Bottas putosi kehnon lähdön myötä viimeiseksi eli 20:nneksi, ja aika lailla yhtä tuskaista olivat loputkin kilometrit Yas Marinan radalla.

– Meillä taisi olla erilaiset aerodynaamiset säädöt kuin (takaa startanneilla) kahdella Williams-autolla, joten he saivat napsituksi minut suoralla, Bottas kommentoi kisan jälkeen kauden viimeistä starttiaan.

– Meillä ei loppujen lopuksi ollut kovinkaan tarpeeksi vauhtia, ja kisastrategianikin oli erilainen, Bottas summasi vielä koko koitosta, jonka taittoi yhden varikkopysähdyksen taktiikalla.

Alfa Romeolle hymyä Abu Dhabista kuitenkin toi valmistajien MM-lopputulos: kuudes sija tallien kisassa, vaikka Aston Martin nousikin päätöskisassa tasapisteisiin.

Putoaminen seitsemänneksi, mikä olisi vienyt Alfa Romeolta useita miljoonia euroja, oli vain reilun puolen sekunnin päässä, kun kymmenenneksi tullut Aston Martinin Sebastian Vettel painosti loppuhetkillä rajusti McLarenin Daniel Ricciardoa – onnistumatta kuitenkaan ohituksessa. 

Kuljettajien MM-sarjassa Bottas sijoittui 49 pisteellään kymmenenneksi, vaikka kauden 13 viimeisestä kisasta pisteitä tulikin yhteensä vain kolme.

– Tuo kuudes sija on tallille aika iso juttu ja iso askel eteenpäin, kun vertaa viime vuosiin. Palkintorahatkin auttavat meitä paljon, joten olen iloinen, että tuon sijan saavutimme.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kauteen, mutta toki tiedämme, että paljon töitä on edessä. Tasaisuutta tarvitaan enemmän, jos meinaamme saada parempia tuloksia. Mutta olen tyytyväinen, että meillä on hieman enemmän miljoonia käyttää auton kehitystyöhön ja toivottavasti myös ihmisiin (uusiin työntekijöihin).

Bottas odottaa jo lepotaukoa, mutta tiistaina mies nähdään vielä Alfa Romeon ratissa Abu Dhabissa vuoden viimeisissä testeissä.

– Sen jälkeen on toivottavasti hieman lepoa. Mukavaa, ja eiköhän meistä jokainen sitä kaipaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja