Verstappen piti Perezin kurissa paalutaistossa, Bottakselle nolo sukellus – näin Abu Dhabin GP:n aika-ajot etenivät

Tulosruudun raportti Abu Dhabin GP:n aika-ajoista – Max Verstappen paalulle.

F1-kauden viimeisen osakilpailun, Abu Dhabin GP:n, aika-ajot käytiin lauantaina. MTV Urheilu seurasi session etenemistä hetki hetkeltä tässä artikkelissa. 

Kauden viimeisen, ja omalla kohdallaan vuoden seitsemännen paalupaikan nappasi Red Bullin Max Verstappen. Hänen eronsa tallitoveri Sergio Pereziin oli 0,228 sekuntia. 

Toinen ja kolmas rivi menivät Ferrarille (Charles Leclerc ja Carlos Sainz) sekä Mercedekselle (Lewis Hamilton ja George Russell). Hamiltonia uhkasi aika-ajojen alla lähtöruuturangaistus ohituksesta punaisten lippujen aikana 3. harjoituksissa, mutta tuomaristo löysi tilanteesta lieventäviä asianhaaroja ja säästi britin rangaistukselta

Uransa viimeiset aika-ajot käynyt Aston Martinin Sebastian Vettel oli hienosti yhdeksäs. 

Alfa Romeon Valtteri Bottas epäonnistui pahasti. Suomalaiskuski ei saanut kasaan kelpo kierrosta ja jäi sijalle 18. Tallitoveri Guanyu Zhou oli avausosiossa peräti yhdeksäs, lopputuloksissa 15:s.   

Sunnuntain kilpailussa suurin huomio kiinnittyy Perezin ja Leclercin taisteluun MM-sarjan kakkospaikasta. Molemmilla on kasassa 290 pistettä. 

Valmistajien puolella Mercedes hengittää kakkospaikalla olevan Ferrarin niskaan 19 pisteen päässä, joten silläkin osastolla riittää jännitystä. 

Verstappen ja Red Bull ovat varmistaneet MM-tittelit. 

Abu Dhabin GP:n aika-ajojen tulokset:

Sijoitus

Kuski

Talli

Aika/ero

1.

Max Verstappen

Red Bull

1.23,824

2.

Sergio Perez

Red Bull

+0,228

3.

Charles Leclerc

Ferrari

+0,268

4. 

Carlos Sainz

Ferrari

+0,418

5. 

Lewis Hamilton

Mercedes

+0,684

6.

George Russell

Mercedes

+0,687

7. 

Lando Norris

McLaren

+0,945

8. 

Esteban Ocon

Alpine

+1,006

9. 

Sebastian Vettel

Aston Martin

+1,137

10. 

Daniel Ricciardo

McLaren

+1,221

18. 

Valtteri Bottas

Alfa Romeo

Abu Dhabin GP:n aika-ajojen seuranta:

Klo 17.13: Kiitos seuraajille! Sunnuntaina jatketaan kisaseurannalla. GP starttaa kello 15.00. 

Avausosiossa pudonneet: Magnussen, Gasly, Bottas, Albon ja Latifi (sijat 16-20). 
Toisessa osiossa pudonneet: Alonso, Tsunoda, Schumacher, Stroll ja Zhou (sijat 11-15). 

3. osio:

Klo 17.02: Verstappen jysäyttää paalulle ennen Pereziä (+0,228), Leclerciä ja Sainzia. Kolmanteen riviin Mercedeksen Hamilton ja Russell. Vettel uransa viimeisissä aika-ajoissa yhdeksänteen ruutuun. 

Klo 16.58: Autot hiipivät radalle viimeisiä vetoja varten. 

Klo 16.57: Vettel painelee avausvedollaan seitsemänneksi. Hieno veto!

Klo 16.53: Avausvedot kärkitalleilta nähty. Verstappen keulilla 0,293 sekunnin erolla. Järjestys hollantilaisen takana on Sainz, Perez, Leclerc, Hamilton ja Russell. Perez teki virheen viimeisessä mutkassa. 

Klo 16.48: Ratkaisuosio käyntiin. Kärkikymmenikkö ratkaistaan 12 minuutin mittaisessa sessiossa. 

2. osio: 

Klo 16.40: Ratkaisuvedot tehty: jatkosta karsiutuvat Alonso, Tsunoda, Schumacher, Stroll ja Zhou. 

Kärkiviisikko on Perez, Leclerc, Sainz, Verstappen ja Hamilton. Viisikko 0,355 sekunnin sisällä. Myös uransa viimeistä aika-ajosessiota ajava Vettel on jatkossa (8:s).  

Klo 16.35: Hamilton parantaa, nousee toiseksi Red Bullien väliin. 

Klo 16.33: Avausvetoja nähty. Perez huimalla ajalla kärkeen, jättää takapään pitoa valitelleen Verstappenin 0,443 sekunnin päähän. Sainz, Norris ja Leclerc myös kärkiviisikossa. Hamilton on vasta lämmittelykierroksella.  

Klo 16.25: Toinen osio käyntiin. 15 minuuttia ajoaikaa, viisi hitainta ulos.  

1. osio

Klo 16.21: Jatkosta putoavat Latifi, Albon, Bottas, Gasly ja Magnussen – nämä herrat kyseisessä järjestyksessä sijoille 20-16. Kärkiviisikko on Verstappen, Perez, Sainz, Leclerc ja Norris. Verstappenin ero Pereziin oli 0,066 sekuntia, Sainziin reilut kolme kymmenystä.   

Klo 16.19: Bottas karsiutuu jatkosta! Olipa ankea aika-ajosessio suomalaiselta. Bottaksen (18:s) Alfa Romeo -tallitoveri Zhou on peräti yhdeksäs, joten vauhtia autossa on.   

– Renkaat eivät toimineet lainkaan kierroksen alussa, koska ajoimme jonosa, Bottas harmitteli tiimiradiossa. 

Klo 16.16: Ratkaisuvedot vauhtiin Vettelin johdolla. Saksalainen joutui karmeaan ruuhkaan kierroksen lopussa, kun kierrostaan aloitelleet kuskit hidastelivat, mutta saksalainen veti siitä huolimatta hyvän ajan. 

Klo 16.10: Kärkitallien kuskien avausvedot ovat kasassa. Red Bullin Verstappen ja Perez määräävät tahdin, perässä sitten Leclerc, Russell, Norris ja Hamilton. Red Bullien ero Leclerciin lähes puoli sekuntia.

Bottas tällä hetkellä putoamisvaarassa 18. sijalla.  

Klo 16.06: Aston Martinin Sebastian Vettel ajaa uransa viimeisissä aika-ajoissa – ja samalla se on hänelle uran 300. aika-ajosessio. Vettel on aivan tallitoverinsa Lance Strollin kannassa avausvedolla. 

Klo 16.00: Autoja käynnistetään pilttuissa, on aika-ajojen avausosion aika. Aikaa 18 minuuttia, viisi hitainta karsiutuu. Radan viimeinen sektori on käänteentekevä, sillä se on kolmesta osuudesta haastavin. Avaussektorissa erot ovat hyvin pieniä.  

Ennakointi

Klo 15.30:Nyt FIA tiedottaa Hamiltonista – ei rangaistusta. Tutkinta vahvistaa Hamiltonin ohittaneen Haasin Kevin Magnussenin punaisten lippujen aikana, mutta telemetriatietojen mukaan Hamilton nosti jalan kaasulta ja jarrutti välittömästi punaisten lippujen ilmestyttyä. 

Klo 15.18: Aika-ajojen alkuun on aikaa reilut 40 minuuttia, eikä Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristo ole saanut vielä tehtyä päätöstä Hamiltonin tapauksesta. 

Klo 15.15: Tervetuloa mukaan seurantaan!

Lue myös:

    Uusimmat