Mainos

Valtteina helppokäyttöisyys ja mukautuvuus – kaikki hiihtävät nyt pitokarvasuksilla!

Oikeasti, karvaa suksen pohjasssa? Uusi teknologia kuulostaa ensi alkuun oudolta, mutta helpottaa niin vasta-alkajien kuin kilpahiihtäjienkin arkea. 

Pitokarvasuksi on tämän hiihtokauden ehdoton hitti! Näiden skintec-suksien, eli tuttavallisemmin skinien ainutlaatuinen teknologia mahdollistaa niiden helppokäyttöisyyden ja toimivuuden sääoloista riippumatta. 

Tämä teknologia juontaa juurensa ajalta, jolloin eläinten nahkoja käytettiin suksien pohjassa helpottamaan hiihtoa. Nykyisin pitopohjat valmistetaan kuitenkin nahkojen sijaan kestävästä mohair-karvasta.

Suurta suksivoidevalikoimaa ei enää tarvita

Suksien toiminta perustuu täysin pitoalueen karvaan. Vastakarva mahdollistaa sulavan nousun ylämäessä ja myötäkarva puolestaan liukuvan laskun alamäessä. 

Skintec-teknologialla varustetut sukset valloittivat kauppojen hyllyt todenteolla vasta viime hiihtokaudella, vaikka niitä on ollut myynnissä jo noin nelisen vuotta. 

– Suksi toimii kaikilla keleillä ja on erittäin helppohoitoinen. Se toimii niin pakkasella kuin plussallakin, kertoo XXL-urheilukauppaketjun Espoon toimipisteen huoltovastaava Pasi Koskinen

Suksien pohjaan kiinnitettävien karvapalojen avulla sukset ovat siis käyttövalmiit säässä kuin säässä. Suurta suksivoidevalikoimaa ei tällöin tarvita, vaan luistovoiteella pärjää pitkälle. 

Muutaman vuoden sisällä näiden suksien valikoima on laajentunut, ja skintec-suksia löytyy kisamalleista sunnuntaihiihtäjienkin tarpeisiin.

– Valikoima on laajentunut huomattavasti viime kaudesta. Valikoimista löytyy niin naisille kuin miehille omat mallit perussuksesta kisamalleihin, Koskinen kertoo.

Nämä sukset sopivat siis kaikille, olitpa sitten kokenut hiihtäjä tai vasta-alkaja. 

Mitä huolto vaatii?

Jos suksen pitokarvan kuluminen huolestuttaa, ne voi tietyissä malleissa vaihtaa helposti uuteen. Valmistajien mukaan pitokarvat kestävät noin tuhat kilometriä, mutta kokemuksien mukaan paljon pidempään. 

– Kalliimman pään malleissa on magneetilla vaihdettavat pohjalevyt, halvemmissa sen sijaan kiinteä karvapala.

Jos uskot suksien olevan kovalla käytöllä, kannattaa panostaa suksiin, joissa on vaihdettavat pitokarvat.

Olipa kyseessä mikä tahansa malli, kaikki sukset tarvitsevat joskus pientä huoltoa. Skintec-suksien huollolle ei  kuitenkaan voida asettaa kilometrirajoja, sillä huolto on Koskisen mukaan kiinni monesta tekijästä.

Huollon ajankohta riippuu esimerkiksi siitä, kuinka usein suksia voidellaan ja kuinka suositulla ladulla hiihtäää.

– Pohjan kuntoon vaikuttaa myös se, kuinka paljon laduilla on muiden hiihtäjien perässään jättämiä voiteita, Koskinen lisää. 

Ei vain muutaman talven ilmiö 

Ensimmäisten Atomicin mallien markkinoille tulon myötä myös moni muu valmistaja on tuonut valikoimiinsa omat skintec-suksimallinsa. Valikoiman laajennuttua myös hinta on pysynyt kohtuullisena.

– Hintataso ei hirveästi eroa perinteisistä suksista, muutaman kympin eroja voi olla, Koskinen toteaa.

Tuleeko lunta? Katso osoitteesta mtv.fi/saa!

Koskinen uskoo, etteivät nämä pitopohjasukset jää vain muutaman kauden ilmiöksi, vaan yleistyvät entisestään lähitulevaisuudessa.

– Näiden suksien kanssa on sama juttu kuin muidenkin suksiteknologioiden kanssa. Myyjät tuntevat tuotteen ja suosittelevat niitä asiakkaille. 

Mielitkö laduille? Katso Elixirin hiihtovinkit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.