Vain Australiassa! Rakennustyömaalta löytyi niin jättimäinen koiperhonen, ettei se edes jaksa lentää

Australialaiselta työmaalta joutui valtava koi, joka voi asiantuntijan mukaan kasvaa 25-senttiseksi!

Nyt Australiasta on jälleen löytynyt yllättävän suurikokoinen eliö – nimittäin muhkea koiperhonen!

Jättikoi on "upea löytö"

Rakennustyömaalla Redland Cityssä työskennellyt mies nappasi kuvan valtavan suuresta koista.

Työmaan omistavan koulun rehtori Meagan Steward kertoi koin olevan kahden nyrkin kokoinen, ja kuvasi sitä "upeaksi löydöksi".

Puukoi kasvaa jopa 25-senttiseksi

Queenslandissa sijaitsevan museon hyönteisasiantuntija Christine Lambkin tunnisti otuksen endoxyla cinereus -lajin puukoiksi, jotka kasvavat jopa 25-senttisiksi.

– Ne lentävät hyvin, hyvin huonosti, Lambkin kuvasi ABC:lle.

Lambkinin mukaan kyseinen koi on painolla mitattuna suurin. Se voi painaa 30 grammaa. Vertailun vuoksi: yksi Snickers-patukka painaa 50 grammaa.

Jättikoista tuli pian myös somesensaatio, sillä sen muhkea koko yllätti myös monet paikalliset. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Useimmissa tapauksissa naaras vain ryömii ylös..."

Naaraskoin on vaikeaa lentää muiden luo suuren kokonsa takia, ja siksi ihmiset yleensä eivät näe sitä siivet levällään "koko komeudessaan".

– Useimmissa tapauksissa naaras vain ryömii ylös puun runkoa, kantoa, tai aidan pylvästä, ja odottaa, että uros löytää sen, Lambkin kuvailee.

Puukoi viettää suuren osan elämästään toukkavaiheessa, joten harva on päässyt todistamaan jättimäistä hyönteistä omin silmin. Muhkeasta otuksesta tulikin välitön somesuosikki!

"Opin tänään, että koikin voi olla näin iso!" Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä on ehdottomasti suosikkitarinani tänään. Katsokaa tämän upeuden kokoa!" Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lambkinin mukaan kuva isosta siivekkäästä onkin mielenkiintoinen löytö, sillä kyseisen koin elinkaaresta ei vielä tiedetä kaikkea.

Koi pääsi vapauteen

Koi päästettiin kuvan ottamisen jälkeen vapauteen. Visiitti kuitenkin jätti pysyvän muiston koulun oppilaisiin, sillä jättikoin kuvaa käytettiin inspiroimaan oppilaita luovan kirjoittamisen kurssilla!

Katso myös: "Painajaismehiläiseksi" tituleerattu hyönteinen ihastuttaa tutkijoita. Sukupuuttoon kuolleeksi luultu mehiläislaji löytyi elossa Indonesiasta 2019:

Lue myös:

    Uusimmat