Supermarketin salaattipussista paljastui karmaiseva yllätys Australiassa: "Se liikkui"

salaatti jäävuorisalaatti jääsalaatti
Miten itse reagoisit, jos salaattipussissasi luikertelisi käärme? Shutterstock

Australialaispariskunnan ruokakaupasta ostamassa salaattipussissa oli kutsumaton vieras. 

Australian Sydneyssä asuva pariskunta koki elämänsä järkytyksen, kun he löysivät pienen käärmeen supermarketista ostamastaan salaattipussista.

Käärme oli toistaiseksi tuntemattomasta syystä päätynyt Alexander Whiten ja Amelie Neaten Aldi-kaupasta ostamaan salaattipussiin.

– Se liikkui ympäriinsä ja työnteli kieltään ulos. Itse asiassa kieli paljasti minulle, että kyse ei ole jättimäisestä madosta. Olisin rehellisesti sanottuna ollut tyytyväisempi, jos se olisi ollut mato käärmeen sijaan, Alexander White kertoo The Guardian -lehdelle.

Paljastui myrkkykäärmeeksi

Alexander Whiten äiti jakoi tapauksesta kuvan Facebook-sivuilleen.

Matelija oli noin 20 senttimetriä pitkä ja oli ilmeisesti käpertynyt nukkumaan supermarketin kylmähyllyssä säilytettyyn salaattipussiin. White kantoi salaattipussia kaupassa kädessään ja kuljetti sen kotiinsa repussa kotiinsa 10 minuuttia pyöräillen.

– Meillä ei ollut ostoskärryjä, koska kummallakaan meistä ei ollut kolikkoa sitä varten. Kannoimme sitä (salaattipussia) siis vain kädessä, joka jälkikäteen ajateltuna kauhistuttaa minua.

Käärme ilmestyi selkeästi näkyville, kun pariskunta purki kotonaan ruokaostoksiaan. He soittivat välittömästi villieläinten pelastusyhdistykselle, josta kerrottiin käärmeen olevan mahdollisesti idänruskokäärme, joka yksi Australian myrkyllisimmistä ja aggressiivisimmista käärmelajeista. Loppujen lopuksi käärme tunnistettiin kuitenkin Hoplocephalus bitorquatus -lajin käärmeeksi, joka on myös myrkyllinen, mutta ei niin pahasti kuin idänruskokäärme. Käärmeen purema vaatii sairaalahoitoa, mutta kuolemantapauksia ei ole raportoitu.

Pariskuna söi salaatin, käärme pääsee kotiinsa

Pariskunta tarkisti myös muut ruokaostoksensa siltä varalta, että käärmeitä olisi useampi.

– Ajattelin hetken, että entä jos käärme olisikin peräisin jostain muusta ostamastamme tuotteesta. Etsin siis todisteita muista käärmeistä. Mutta käärme vaikutti olevan aika kotonaan salaatissa ja hetken päästä luikerteli väsyneenä takaisin salaattiin nukkumaan, White kuvailee.

Käärme ja salaatti siirreettiin lopulta isoon muovirasiaan, mutta kannen annettiin olla hieman raollaan, jotta käärme sai happea. Käärme noudettiin lopulta pariskunnan luota Wires-villieläinyhdistyksen toimesta. Yhdistys jäljitti kauppaketju Aldin kanssa salaatin alkuperän Toowombaan ja matelija aiotaan nyt palauttaa kotikonnuilleen. Salaattipussi jäi Whiten ja Neaten haltuun.

–  Olen jo syönyt salaatin. Pesin sen perusteellisesti. Salaatissa oli pari asiaa, jotka päättelin olevan käärmeen kakkaa, mutta pesin ne pois ja söin salaattiwrapin. Aiemmin en pessyt vihanneksiani, mutta luulen, että tarinan opetus oli nyt se, että pese salaattisi.

Lähde: Guardian

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja